2024. április 26., péntek

Temerin várja a kóstolókat

Több mint hatszáz borfajtát lehet megízlelni

Ma tartják Temerinben a Vince-napi borversenyre benevezett borok kóstolását. A sportcsarnok nagytermében már minden készen áll a vendégek és a kóstolásra érkezők fogadására. A csarnok nagytermében beállított asztalokon katonás rendben, fajták szerint (fehér-, vörös-, rozé-, siller- és csemegebor) felsorakoztatva összesen 627-féle bor várja, hogy a nagyközönség is véleményt mondjon a tavalyi bortermésről.

A 65 borszakértőből álló zsűri már meghozta döntését, és a száz pontos bírálati rendszerrel 6 nagy aranyérmet, 117 aranyérmet, 164 ezüstérmet és 222 bronzérmet osztott ki. A mai napon elválik, igazságosan döntöttek-e, illetve hogy eltalálták-e a jó borokat kedvelő közönség ízlését. Vélhetően most is a közönségnek tetsző borokból fogy majd a legtöbb.

Snejder Sándor, a Kertbarátkör elnöke közölte a médiával, hogy a nyilvános borkóstolón, ha lesz hozzá kapacitásuk, a megmérettetésre érkezett minták mindegyikét megkóstolhatják az érdeklődők. Hagyományos rendezvényre érkező borkedvelőket, a szórakozni vágyókat, alkalmi művelődési műsor várja, amelyben fellépnek a művelődési egyesületek.

A Vince-napi borfesztivált anyagilag az idén is támogatta a magyarországi Vidékfejlesztési Minisztérium és a tartományi gazdasági titkárság, valamint az önkormányzat. Nem elhanyagolható az sem, hogy a Kertbarátkör tagjai közül 115-en önkéntes munkával járulnak hozzá a fesztivál sikeréhez.

A vendégeket délelőtt 10 és 11 óra között fogadják a házigazdák, majd 11–13 óráig megtartják a szokásos szakmai értekezletet, amelyet sajtótájékoztató követ. A kulturális műsor 13 órakor kezdődik, és ennek keretében lesz a hivatalos eredményhirdetés és díjkiosztás.