2024. április 26., péntek

Népszerű a korcsolyázás

Zentán elsősorban a fiatalok élnek a korcsolyapálya nyújtotta lehetőségekkel

Mind nagyobb népszerűségnek örvend Zentán a Tisza-parton felállított korcsolyapálya. Különösen a fiatalok körében, akik az elmúlt hetekben, a téli szünidő idején rendkívül sok időt töltöttek itt. Voltak köztük olyanok is, akik naponta többször is kilátogattak a pályára. A korcsolyázás azonban nemcsak a fiatalok számára kínál kiváló kikapcsolódási lehetőséget, éppen ezért sokan családostul látogatják a pályát.

– A korcsolyapályát az újévi ünnepek után nyitottuk meg, az időjárási viszonyok ugyanis korábban nem tették lehetővé, hogy korcsolyázásra alkalmas jeget biztosítsunk a látogatók számára. Azóta azonban folyamatosan nyitva tart, minden nap reggel kilenctől este kilencig várjuk az érdeklődőket, akik között természetesen a fiatalok vannak a legtöbben, hiszen köreikben a legnépszerűbb ez a kikapcsolódási forma, de rajtuk kívül az egészen kicsi gyermekektől az idősekig minden korosztály között vannak olyanok, akik rendszeresen élnek az általunk kínált lehetőségekkel – mondta Horváth Csaba. – A látogatók között sokan vannak olyanok, akik most ismerkednek a sportág szépségeivel, ugyanakkor olyanok is, akik gyakorlott korcsolyázóknak számítanak. Hozzátette: korcsolyázáskor fontos a megfelelő eszközök kiválasztása is, éppen ezért azoknak, akik nem rendelkeznek saját eszközökkel, a helyszínen is lehetőségük nyílik arra, hogy béreljenek.
A korcsolyázás a szakértők szerint viszonylag könnyen tanulható sport, ami persze nem jelenti azt, hogy a kezdetekkor nem okoz nehézséget az, hogy az ember állva maradjon a jégen. Az egyik fiatal korcsolyázó például ott jártunkkor nevetve mesélte, hogy az első napon, amikor korcsolyát húzott, összesen huszonkilencszer esett el, a második napon viszont már csak tízszer, azóta pedig már – ahogyan fogalmazott – hihetetlenül élvezi a jégen való siklást. A látogatók közül többen is kiemelték: nagyon örülnek annak, hogy Zentán is hódolhatnak szenvedélyüknek, majd hozzátették, fontosnak tartják, hogy a korcsolyapályának köszönhetően nagyon sok gyermek és fiatal is kimozdul, különösen az elmúlt hetekben, a téli szünidő idején, amikor napjaik nagy részét a négy fal között, a számítógép vagy a televízió mellett töltötték volna el, éppen ezért abban bíznak, hogy az időjárási viszonyok még sokáig megengedik, hogy nyitva tartson a zentai korcsolyapálya.