2024. május 4., szombat
NAGYBECSKEREK

Végzetes ütközés, két újszülött, áramszünet…

A nagybecskereki szilveszterezést beárnyékolta, hogy az óév utolsó órájában egy 33 éves óécskai férfi életét vesztette, egy személy pedig súlyosan megsérült, amikor a Miletić és a Princip utcák sarkán frontálisan összeütközött két személygépkocsi. A baleset körülményeit még vizsgálják.

Az új év első óráiban még egy közlekedési baleset történt a városban, de annak során szerencsére nem sérült meg senki. A nagybecskereki rendőrségi hivatal közleménye szerint a szilveszterezés viszonylag békésen zajlott, öt közrend elleni vétséget vettek jegyzőkönyvbe és további öt esetben indult vizsgálat. Tűzeset nem történt. Értesüléseink szerint az óév utolsó óráiban ismeretlen személyek betörtek a muzslyai orvosi rendelőbe.

Az önkormányzat, a Kultúrközpont és a Turisztikai Központ szervezésében gyermekeknek készített műsorral kezdődött a szilveszterezés. Délben a város főutcáján feldíszítették az újévi fenyőfát, majd fiákeren megérkezett a télapó, álarcosbált tartottak, felléptek a helybeli műkedvelők, felvonultak a motorosok, házikedvenc-bemutatót is tartottak. A főtéri közös ünneplés 21 órakor kezdődött, amelyen DJ Buki, valamint a Šišarke és a Raskršće együttesek léptek fel. Az ünneplés keretében újévi nyereményjáték is volt.

A nagybecskereki városi kórházban 2014 első újszülöttje egy kisfiú lett, akit a nagybecskereki Julkica Đin hozott világra, a második pedig egy kislány lett, akinek édesanyja az écskai Sanja Lazarević. A kismamáknak Ivan Bošnjak polgármester értékes ajándékcsomagokat adott át. Az önkormányzat az idén többek között autóban használatos babaülést ajándékoz az év első 15 újszülöttjének. A nagybecskereki szülészeti osztályon elégedettek az elmúlt évvel, mert az újszülöttek száma nem csökkent akkora mértékben, mint eddig. Tavaly a kórházban 1422 kisbaba született (2012-ben 1473) köztük 750 kisfiú és 672 kislány volt.

Az év első napja kellemetlen eseményt is hozott a nagybecskerekieknek: az esti órákban Muzslya egyes részein két órán át szünetelt az áramszolgáltatás, Nagybecskerek nagyobb része pedig csaknem egy óra hosszáig maradt sötétben.