Drágább kommunális szolgáltatások

Zentán meghozták a jövő évi költségvetést

Hhzs.

2013. december 31., 11:00 >> 2013. december 31., 12:00

Kommentek száma 2  Megjelent nyomtatásban

Közvállalat kommunális szolgáltatásainak a jövő évre szóló díjjegyzékét, amely alapján a legtöbb szolgáltatás díja átlagban tíz százalékkal lesz nagyobb. A szennyvíztisztítás díja a polgárok számára 11,17 dinárról 15 dinárra emelkedik, a hulladékszállítás 2,78-ról 4 dinárra.

Az ülésen a képviselők elfogadták a község jövő évi költségvetését is, amelyet mintegy 944 millió dinárra terveznek. Néhány tétel a jövő évi büdzséből: a helyi közösségek működésére 16,9 millió dinárt, a fejlesztésükre 7,8 milliót szándékoznak fordítani. Oktatásra kb. 207 millió dinárt, a civil szervezetek támogatására 7,1 milliót, a művelődésre 60,5 milliót, a sportra 23 milliót, a szociális védelemre 25,2 milliót, az egészségügyre 8,1 millió dinárt irányoztak elő stb. A javaslatot egy ellenszavazattal fogadták el a képviselők.

A képviselők elfogadták a helyi közigazgatási, kommunális és tartózkodási illetékről szóló rendeletek módosítását is, egyben eltörölték az idegenforgalmi és a mezőőri tevékenység utáni térítményt.

A testület úgyszintén elfogadta a község 2014–2020. évi fejlesztési stratégiájának az akciótervét és a község 2014–2016-os időszakra vonatkozó népesedéspolitikai cselekvési tervét; egyhangúlag megszavazták a távfűtési installációnak az Elgas Közvállalat által javasolt karbantartási díjjegyzékét, s elfogadták az Elgas és a kommunális közvállalat 2014. évi üzletviteli programját is.

 

Az ülés elején Ceglédi Rudolf polgármester tájékoztatta a testület tagjait, hogy Zenta önkormányzata kiérdemelte a Miša Anastasijević Kapitány Díjat, amelyet azoknak a vállalkozóknak, önkormányzatoknak osztanak ki évente, amelyek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a gazdaság terén. A polgármester az újságíróknak elmondta, hogy a szakemberekből és újságírókból álló bizottság értékelése szerint pozitív változás történt a Tisza-parti községben, s az önkormányzat igyekezik a jelentkező befektetők kéréseinek eleget tenni, az engedélyeztetésektől kezdve a tartományi titkárságok és a köztársasági minisztériumok irányába történő közvetítésen keresztül. A polgármester elmondása szerint jelenleg a környéken Zenta tudja a legkedvezőbb feltételeket nyújtani a külföldi befektetők számára, amit néhány folyamatban lévő projektum is bizonyít, amelyeknek a gyümölcse remélhetőleg jövőre be is fog érni.

 


!A cikkhez nem tartozik képgaléria.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:
László Rácz Szabó
2014. 01. 03., 19:08
Az MPSZ - Zenta a zentaiaké lista - ellene szavazott a drágításoknak és megmagyarázta, hogy miért, meg azt is, hogy mit kellett volna tenni a drágítás helyett.

A többit le se merem írni, mert a cenzor a fentieket se engedné be.
Ugri D. János
2014. 01. 03., 18:23
Hogy a politikusaink mellébeszélnek,azt már megszoktuk (elvégre,bármely bunkóból lehet politikus),de azt,hogy egy magát objektívnak és tárgyilagosnak tartó sajtóorgánum is ezt teszi,az már égbekiálltó!Nevezetesen: "Közvállalat kommunális szolgáltatásainak a jövő évre szóló díjjegyzékét, amely alapján a legtöbb szolgáltatás díja átlagban tíz százalékkal lesz nagyobb".Na most akkor számoljunk:a 11,17 dinár tíz százaléka 1,174 dinár,azaz ha tíz százalékos az áremelés,akkor az új ár max 12,29 din!Ha viszont az új ár 15 din,akkor az áremelés több,mint 34%!Ugyanúgy, a hulladékszállítás esetében ez 44% (hogy ebből hogy jött ki az "átlagban tíz százalékkal nagyobb",nem tudom).
Esetleg ajánlanám a tisztelt Ujságíró Úrnak,amennyiben hadilábon áll a matematikával,előbb kérdezzen meg egy szakértőt (mondjuk egy nyolc általánost fejezett egyént,ugyanis a százalékszámítást már ott is tanítják)

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége