2024. március 29., péntek
ÚJABB VANDALIZMUS ZOMBORBAN

Vasoszlopokat törtek ki

A Zelenilo kommunális közvállalat dolgozói ősszel vasoszlopokat állítottak a belváros forgalmas utcáin a megújított zöldövezet védelme érdekében. Magyarán, hogy ne parkolják a pázsiton gépkocsijukat azok, akiknek intézni valójuk akad a városi közigazgatásban, a postán, a bankok valamelyikében, a bíróságon stb. A közelmúltban aszfaltba csavarozott vasoszlopokat szereltek föl a városmag járdáin, ahol a tiltás ellenére előszeretettel parkoltak az ügyeiket intézők. Természetesen elfoglalták a járda nagy részét, és az úttest egy darabját is, olykor közlekedési dugót okozván, mert a szűk utcákban szabálytalanul parkoló járművek miatt a nagyobb áruszállító kocsik beszorultak a közlekedésbe.

A Zelenilo emberei éppen ennek a megakadályozása, és nem utolsósorban a gyalogosok védelme érdekében állították a vasoszlopokat, ami újabb kihívást jelentett a vandáloknak. Az elmúlt hétvégén ugyanis a rendkívül forgalmas Dositej Obradović utcában, a főpostával szemben sorban kitéptek az aszfaltból hat védőkarót.

– Az anyagi kár nem jelentős, viszont aggasztó, hogy egyre gyakrabban kerül sor céltalan rongálásra. Ez az eset csupán folytatása a felelőtlen személyek butaság-sorozatának, ami a korábbi évekhez hasonló szinten volt idén is. Valakik továbbra is kitépik, összetörik a padokat az utcán, valakiket zavar a park öntözőrendszere, a kiültetett facsemeték. A hagyományosnak számító kommunális kihágások közül idén se hiányzott a „művészi” parkolás, kerékpározás a sétálóutcán, és különösen aggasztó, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztában a szemétkosarak és konténerek funkciójával – mondják a közvállalatban.