2024. április 19., péntek

Izzókat loptak a felső parkban

Szombatra virradó éjszaka elloptak öt izzót az óbecsei gyermekorvosi rendelőnél lévő új lámpaoszlopokról. A felső parkban szeptember elején építették ki a régóta várt közvilágítást.

Goran Matićnak, az Építésügyi Igazgatóság igazgatójának a becslése szerint a lopáskár 150–200 ezer dinár, valamint az elkövető megrongált több lámpaoszlopot és a vezetékekben is kár keletkezett. A pontos kárösszeg csak a rendőrségi jegyzőkönyv elkészülte után lesz ismeretes.

– Durva vandalizmus történt. Egy olyan parkról van szó, amely évekig sötét és veszélyes volt, és ahol mi alig két hónapja avattuk fel az új világítótesteket. A lopás utáni éjszaka a Link FTO mezőőrszolgálat emberei teljesítettek szolgálatot a parkban, és a rendőrséget is arra fogjuk kérni, hogy a közbiztonság érdekében a városnak ezen a részén gyakrabban járőrözzenek – jelentette ki Matić.

Szeptember eleje óta 42 darab 45 wattos, 13 éves élettartamú LED-izzó világította meg a megközelítőleg egy hektáros területet. A munkálatok értéke ötmillió dinár volt. Goran Matić az átadáskor azt ígérte: rövidesen mintegy 1200 négyzetméternyi járdát is megépítenek a park területén.