2024. március 28., csütörtök

Lendületben a fiatalok

Az évszakhoz képest meleg, napfényes időjárás az elmúlt napokban igencsak kedvezett a Tisza mente községeiben megszervezett ifjúsági akcióknak is. Az első ilyen megmozdulásra az elmúlt hétvégén került sor Magyarkanizsán. A köztársasági ifjúsági és sportügyi minisztérium által támogatott Sve(t) za mlade elnevezésű program keretében a horgosi YES Ifjúsági Ismeretterjesztő Társulat aktivistái, a csókai Active Független Ifjúsági Szervezettel karöltve a magyarkanizsai Tisza-parton szerveztek akciót. A horgosi fiatalok eltakarították a sétányon és a mellette lévő zöldterületen szétszórt szemetet, és átfestették a padokat is.

Hétfőn a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészeti szakának tanulói kezükben ecsetekkel és festékszórókkal falfestést szerveztek, és egy ifjúsággal kapcsolatos graffitivel csinosították ki a népkerti stadion elülső oldalát. A falfestményt az iskola másodikos, harmadikos és negyedikes tanulóinak az ötletei alapján Vadócz Tamás állította össze, aki elmondta, hogy a közeljövőben is terveznek hasonló akciót, mivel népszerűsíteni szeretnék a graffitit mint képzőművészeti műfajt.

– Nagyon sokan ellenszenvet táplálnak a stílussal szemben, mi viszont meg szeretnénk mutatni, hogy ezzel a technikával szép alkotásokat is lehet készíteni, nemcsak egyszerű falfirkákat – jegyezte meg a tehetséggondozó diákja.

Tegnap egyébként Törökkanizsán is falfestő akciót szerveztek a helybeli fiatalok.