2024. május 10., péntek
MAGYARKANIZSAI KUKORICAFESZTIVÁL

Szép csuhébabát, finom görhét!

A magyarkanizsai Tisza Néptáncegyesület ezen az őszön nyolcadik alkalommal szervezi meg a Kukoricafesztivált. A rendezvény október 11-étől 13-áig tart, s erre az alkalomra a szervezők két pályázatot hirdettek. Az egyik csuhébaba készítésére szól, a másik görhesütésre.
A csuhébabákat október 4-éig dobozba csomagolva lehet átadni a József Attila Könyvtárban, vagy elküldeni Tóth Ágnes címére (24420 Magyarkanizsa, Márton Mátyás utca sz. n.). A dobozra rá kell írni a pályázó nevét, életkorát, postai és telefonos elérhetőségét.
A beérkező csuhébabákat a fesztivál idejére kiállítják a Művészetek Házának előcsarnokában, és a legötletesebb alkotásokat díjazzák. Az eredményhirdetést október 12-én, szombaton 10.30-kor tartják Magyarkanizsa központjában, a városháza előtti téren.
A görhesütő versenyen sós és édes süteménnyel lehet részt venni. Az otthon megsütött görhét október 12-én lehet átadni a Művészetek Házának előcsarnokában délelőtt 8.30-tól 10 óráig.
A beérkezett alkotásokat szakavatott bizottság értékeli, majd a legsikeresebb süteményeket kirakodóvásáron, kóstolással egybekötött kiállításon láthatja a közönség.
Az eredményhirdetés ugyanazon a napon délután 4 órakor lesz, szintén a városháza előtti téren.
A szervezők a 064/305-1313 és a 063/895-2047-es telefonszán érhetők el.