2024. április 26., péntek

SZHP: Idén választások Vajdaságban

Bojan Pajtić és Dragoslav Petrović a legfontosabb szereplők a tartományi visszaélések tekintetében – állítja a haladó párt egyik tisztségviselője

Aleksandar Milovančev, a Szerb Haladó Párt vajdasági tanácsának tagja kifejtette, hogy idén év végéig kiírhatják a rendkívüli tartományi választásokat. Ez attól függ, hogy mi derül ki a különböző vajdasági alapokban elkövetett visszaélések kivizsgálásának céljából indított nyomozás során, fogalmazott Milovančev, aki meg van róla győződve, hogy visszaélések történtek a vajdasági alapokban lévő pénzzel.

A legsúlyosabb visszaélések a Nagyberuházási Alapnál történtek, állítja a haladók tisztségviselője, majd meg is nevezte azokat, akiket szerinte a legnagyobb felelősség terhel: Dragoslav Petrović és Bojan Pajtić.

– Tanúja voltam, amikor Pajtić, a tartományi kormány elnökeként és Petrović, a kormány alelnökeként azt követelték az egyik tartományi titkártól, hogy a szúnyogirtásra 3,5 millió eurós számlát írjon ki, miközben a valós költségek 650 ezer eurót tettek ki – nyilatkozta Milovančev.

A vádakra Aleksandra Jerkov, a Demokrata Párt sajtószóvivője reagált, mondván, hogy a párt rágalmazás és sértés miatt bűnvádi feljelentést tesz Milovančev ellen.