2024. április 26., péntek

Szabadkán szabad a tánc

A szabadkai Népkör MMK Winteretno fesztiválján Csengeri Attila és Serbán Attila musicaleket, filmzenéket és slágereket énekelt

A Budaörsi Játékszín egy zenei összeállítással érkezett a Winteretno fesztiválra. A Farsang „falshang” nélkül című műsorszám Csengeri Attila és Serbán Attila önálló estje volt, amelyen a magyar színházi világ két kiváló hangú előadója, a Madách Színház társulatának tagjai világszerte népszerű musicalszerzeményeket, valamint filmzenéket és slágereket énekeltek. Az elhangzott dalok mindegyike ismert lehetett azok számára, akik akár csak egy kicsit is jártasak a musicalek és a zenés előadások világában.

Fotó:  Molnár Edvárd

Fotó: Molnár Edvárd

A Népkör színpadán a legismertebb musicalek és rockoperák dalai csendültek fel: a Mozartból A zene az vagyok én, a Made in Hungáriából a Hotel Menthol, a Jekyll és Hide-ból az Eljött az óra, a Fehérlaposokból a Benned él a magyarság, a Hairből az I got life, Az Operaház Fantomjából Az éj zenéje, a We Will Rock You Queen-musicalből az I want it all, valamint a Jézus Krisztus Szupersztárból a Szupersztár. Filmzenék is voltak, például a Valami Amerika címadódala és a Honfoglalásból a Szállj, szállj sólyom szárnyán. Nem maradt ki az operett sem, a Marica grófnőből Csengeri Attila adta elő a Hej, cigány!-t. A két énekestől duetteket is hallhattunk, a Valahol Európában musicalből a Miért van, és a Rómeó és Júliából a Lehetsz király dalokat. Utóbbinak szövege kivételesen úgy módosult, hogy „Szabadkán szabad a tánc”. A hangulatos est Máté Péter Azért vannak a jó barátok halhatatlan slágerével zárult.