2024. május 10., péntek

Csak tartós következménye ne legyen

Otthon lábadozik a brutálisan megvert kishegyesi fiú

Ritkán tapasztalt brutalitással verték félholtra a kishegyesi Kátai Csabát karácsony előestéjén. Az ügyben nyomoz a rendőrség, s mint megtudtuk, a napokban szembesítik a lehetséges elkövetőkkel, akik közül csak egyet látott igazán, emellett egy női hangot hallott.

Kátai Csaba (Fotó: Papp Imre)

Kátai Csaba (Fotó: Papp Imre)

– Vasárnap hajnalban hazafelé tartottam a Babcsányi utcán. A Nyár utca kereszteződésénél egy embercsoportot láttam a járdán, akik közül az egyik szidni kezdte az anyámat, és én visszaszóltam, hogy ezt nekem mondja-e. Se szó, se beszéd, az egyik azonnal felém jött és ütött is, én persze védekeztem, vissza akartam vágni, de a hátam mögött teremtek a többiek, lefogtak, a földre löktek, majd ütni és rugdosni kezdtek. Megpróbáltam védeni a fejemet, de szétfeszítették a kezeimet, és arcon rúgtak. Talán három-négy fiú volt a társaságban, meg egy női hangot is hallottam. Percekig, talán húsz percig is rugdostak és vertek, a fülemet szinte letépték, a végén már arra kértem őket, hogy ne bántsanak, de azt mondták, csak akkor hagyják abba, ha veszek nekik egy üveg italt. Különben agyonvernek. Végül elvették a pénzemet meg a telefonomat is, de azt másnap megtaláltuk az árokban. Valószínűleg megijedtek, mert folyamatosan csörgött, az öcsém keresett, sokallta, hogy nem érkeztem még vissza hozzájuk. Egy idő után leültek az árok szélére, és azt mondták, megölnek – meséli a 21 éves áldozat.

Arra a kérdésünkre, hogy hogyan ért véget az összetűzés, Kátai Csaba a következőket mondta el:

– Nem tudom, mennyi időt töltöttem az árokban, amikor az egyikük megkérdezte a másiktól: „Mikor megyünk Orahovóra?” Magyarul beszéltek. Azt, aki először ütött, a beszéde alapján romának vélem. Egy idő után otthagytak, és kimásztam az árokból, és elmentem öcsémhez, aki egy társasággal volt a Liget utcában. Azt sem tudom, hogyan értem oda. Amikor megláttak, kocsiba ültettek, és bevittek az egészségházba, ahol azonnal értesítették a rendőrséget is, majd beszállítottak a verbászi kórházba, ahol visszavarrták a fülemet, megvizsgálták, hogy vannak-e töréseim, fejsérüléseim – meséli Kátai Csaba.

A szülei természetesen csak azért fohászkodnak, hogy a fiatalembernek ne maradjon tartós sérülése, mert jelenleg a fülére rosszul hall, és a sérült szemére se lát rendesen. Ők mesélik azt is, hogy az orvosok – elmondásuk szerint – rég láttak ilyen brutálisan megvert fiatalt.

A faluban az a hír járja, hogy valószínűleg ez a banda próbált betörni a Vadász kocsmába is, de még ott volt a pincér, aki a bevételt számolta, ezért onnan eloldalogtak.