2024. június 14., péntek

Ezt az üzletet nő vezeti

Startupképzés záróeseménye a tartományi kormány épületében

Tegnap délben a tartományi kormány épületében már másodszor adták át a képzés elvégzését igazoló tanúsítványokat, azoknak a nőknek, akik befejezték a vállalkozói Startup Akadémiát. A támogatásoknak köszönhetően az ingyenesen elvégezhető tanfolyam két hónapig tartott, két jelenléti és hat online órából állt, amelyeken kötelező volt a részvétel. 

Az átadóünnepséget az üzleti tanácsadó, a projekt létrehozója és működtetője, Indira Popadić nyitotta meg, aki elmondta, hogy a tanfolyamon akárcsak tavaly, az idén is háromszáz nő vett részt, ami azt jelenti, hogy már összesen hatszázan fejezték be a tanfolyamot. 

– A képzés minden Vajdaságban élő nőnek ajánlott, akinek már van, vagy szeretne hozzáfogni egy saját vállalkozáshoz, hiszen általános tudást nyújt az üzlet vezetéséhez és fejlesztéséhez – mondta a projekt létrehozója.

Szavai szerint az előző évhez képest a képzés része volt az is, hogy minden résztvevőnek volt lehetősége pszichológussal és pszichoterapeutával is beszélni az önbizalom és önbecsülés növelése céljából. 

Az okleveleket dr. Nenad Ivanišević, a tartományi kormány gazdasági és idegenforgalmi titkára adta át a résztvevőknek, aki szintén szólt néhány biztató és elismerő szót a tanfolyamot sikeresen elvégző, vállalkozásba vágó nőkhöz. Véleménye szerint a tudás a jövő, ezért is fontosak az ilyen és ehhez hasonló képzések és azok támogatása. A gazdasági titkár lehetőségeket szeretne nyújtani a tenni akaró nőknek arra ösztökélve őket, hogy fogalmazzák meg és valósítsák meg az ötleteiket.

– Nincs lehetetlen ötlet, nincs olyan, amit nem lehet megvalósítani. Ne engedjék meg maguknak az elnyomást, hiszen minden nő pont annyit ér, mint akármelyik férfi – lelkesítette a hallgatóságot a titkár.
 

Nyitókép: Dr. Nenad Ivanišević köszöntötte a résztvevőket (Fotó: Vojnić Bojana)