2024. május 18., szombat
VEDD EL A SZÁMLÁT, ÉS NYERJ!

Május 11-én lesz az első húzás

Siniša Mali pénzügyminiszter tegnap bemutatta az állami nyereményjáték újabb ciklusát, melyben ismét fővárosi lakásokat lehet nyerni pénztári számlák beküldésével, azaz szkennelésével. Az első forduló nyereményalapja 1,9 millió euró. Mint mondta, az árnyékgazdaság megfékezését hivatott játék tavaly kiváló eredményeket hozott, több mint egymillió polgár kapcsolódott be, a szervezők az idén még nagyobb érdeklődésre számítanak.

Az idei első forduló hétfőn, április 8-án indult. Mali arra hívta fel a figyelmet, hogy a korábbi felhasználói fiókokat törölték, és most újat kell létrehozni, amihez le kell tölteni az Uzmi račun i pobedi alkalmazást a Google Play, Apple vagy Huawei áruházból. Ezúttal a kártyás fizetést is népszerűsítik, mégpedig úgy, hogy két kódot ismernek el annak, aki kártyával kifizetett számlát szkennel, tehát kétszeres nyerési esélye lesz, hangsúlyozta a tárcavezető, és felkérte a polgárokat, hogy minél tömegesebben kapcsolódjanak be a számlás játékba. Az első forduló első húzását május 11-én tartják, ekkor egy másfél és egy kétszobás lakást sorsolnak ki, majd további négy szombaton szintén két-két fővárosi lakás talál gazdára.

„Azt szeretnénk elérni, hogy az eddiginél is sikeresebben vegyük fel a harcot a szürkegazdasággal. Nagy változás állt be nálunk az e-fiskalizációs rendszer bevezetésével. Nincs többé papíralapú számlázás, minden elektronikusan zajlik. Februárban gazdaságunk 5,9 százalékos növekedést jegyzett a múlt év azonos hónapjához képest, ennek folytán több lesz a pénz az államkasszában, folytathatjuk az összes megkezdett projektum megvalósítását, és lehetőségünk lesz növelni a béreket és nyugdíjakat. Közösen kell küzdenünk az árnyékgazdaság ellen. Minden egyes ki nem adott számlából csak annak van haszna, aki nem adta ki, a társadalomnak viszont kára származik, mert nem duzzad az adóbevétel, fogalmazott Mali a Novosti beszámolója szerint.

Nyitókép: Dávid Csilla felvétele