2024. április 30., kedd

Több mint 500 kampányrendezvényt szervezett a VMSZ

Sikeresként értékelte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a párt több mint háromhetes választási kampányát. Mint azt elmondta, a VMSZ képviselői, köztársasági parlamenti képviselőjelöltjei több mint 500 kampányrendezvényen ismertették a március 16-i rendkívüli választásokon az ötös sorszám alatt induló Vajdasági Magyar Szövetség–Pásztor István elnevezésű választási lista programját, célkitűzéseit.

Pásztor István (Fotó: Molnár Edvárd)

Pásztor István: Az emberek bizakodása erősíti a VMSZ politizálásának felelősségérzetét (Fotó: Molnár Edvárd)

Sikerült megvalósítani a tervet, hogy a kampány során minél több ember megismerje a VMSZ programját, az aktuális helyzetet és a párt megoldási javaslatait, emelte ki Pásztor, majd hozzátette: annak ellenére, hogy az emberek milyen sanyarú körülmények között élnek, mégis bizakodóak, hogy jobbra fordulhat a sorsuk. Ez a tapasztalat erősíti a VMSZ politizálásának felelősségérzetét, hangsúlyozta a párt elnöke.

– A kampány során bizonyítást nyert, hogy amit mi gondolunk az aktuális helyzetről, illetve annak megoldásáról, az túlnyomórészt egybeesik az emberek véleményével. Ezért nem túlzó azt állítani, hogy az általunk megfogalmazott és képviselt program egybeesik a vajdasági magyarok, valamint nem magyarok elvárásaival. Pozitív kampányt folytattunk, vagyis csak saját terveinkkel foglalkoztunk és azzal, hogy eddig mit tettünk, a sárdobálásban nem vettünk részt. Egyébként hiszem, hogy aki bátran és felelősséggel kíván politizálni, annak semmi keresnivalója a sárdobálás mezején. Jó eredményre számítunk. Becslésünk szerint rengeteg magyar ember szavaz majd ránk és biztosan sokan lesznek azok is, akik nem magyarok, de akiknek szimpatikus a VMSZ politizálása és tevékenysége. Pártunk számára az lenne a jó választási eredmény, ha a következő parlamenti ciklusban is legalább öt mandátumunk lenne A választások utáni idővel kapcsolatban nem sok újat tudok mondani, már a választások kiírásakor ismertettük terveinket. A majdani parlamenti többség része kívánunk lenni. Célkitűzésünk, hogy a VMSZ választási programja bekerüljön a következő összetételű kormány programjába, hogy megvalósíthassuk elképzeléseinket – részletezte Pásztor.

A VMSZ elnöke mindenkinek köszönetet mondott, aki hozzájárult kampányuk sikerességéhez: azoknak is, akik aláírásukat adták a listaállításhoz, azoknak is, akik megszervezték a rendezvényeket, de azoknak is, akik részt vettek ezeken. A sajtó képviselőinek szintén megköszönte, hogy az utóbbi hetekben rendszeresen és objektíven tájékoztattak a VMSZ kampányrendezvényeiről.