2024. március 28., csütörtök
NBA

Jokićék ellenfélre várnak

Remekbe szabott, 44:26-os negyeddel kezdett Phoenixben a Denver a nyugati elődöntő hatodik meccsén, a korai tetemes előnyt pedig meglovagolta a Nuggets, amely sikerével az idei rájátszás első gárdájaként jutott be a konferenciája fináléjába. A vezér ezúttal is Nikola Jokić volt, aki 32-10-12-es tripla duplával zárt. A Joker és társai a Lakers–Golden State küzdelem továbbjutójával csatáznak majd a nyugati főcsoportgyőzelemért. Keleten a Boston Philadelphiában mentette hetedik meccsre a párharcot, miután egy védekezésről szóló találkozón az utolsó percek 14:1-es rohanásának köszönhetően nyert. A 76ersnél Joel Embiid és Tyrese Maxey is 26-26 pontot szórt, de a Celtics kiegyenlítettebb csapatteljesítménye ezúttal többet ért. Marcus Smart 22, Jayson Tatum 19, Jaylen Brown 17 pontig jutott.

NBA, playoff, főcsoport-elődöntő, kelet: Philadelphia–Boston 86:95 (a sorozatban 3:3). Nyugat: Phoenix–Denver 100:125 (a sorozatot a Denver nyerte meg 4:2-re).

Jokić újabb klasszis partival vitte főcsoportdöntőig a Denvert (Fotó: Beta/AP)

Jokić újabb klasszis partival vitte főcsoportdöntőig a Denvert (Fotó: Beta/AP)

ZENTA

Négyes döntő a sportcsarnokban

A hétvégén a Zentai Sportcsarnok ad otthont az U13-as vajdasági leánybajnokság négyes döntőjének. Az elődöntő mérkőzéseire ma (szombat) este kerül sor, 17.30-kor a Selekta és a Kovin, 19.30-kor pedig a Zenta és az inđijai Željezničar Star Basket mérkőzik meg a fináléba kerülésért. A döntőt vasárnap 17 órakor rendezik.

Nyitókép: Jokić újabb klasszis partival vitte főcsoportdöntőig a Denvert (Fotó: Beta/AP)