2024. március 29., péntek
SORSOLTAK AZ EURÓPAI KUPÁKBAN

A nyolcaddöntőben a májusi finálé

Az UEFA svájci székhelyén, Nyonban kisorsolták mindhárom európai klubtorna egyenes kieséses szakaszának első körét. A Bajnokok Ligájában máris a nyolcaddöntős párosítások derültek ki, míg az Európa-ligában és a Konferencia Ligában a csoportelsők azonnal bejutottak a nyolcaddöntőbe, a csoportmásodikok pedig a nyolcaddöntő jogáért lépnek pályára az eggyel magasabb rang csoportharmadikjai ellen, a kisorsolt párharcok szerint. A BL nyolcaddöntőjét február 14–15-én, illetve 21–22-én, az El és a KL első körét február 16-án, illetve 23-án rendezik.

A BL-ben egyértelműen a Liverpool–Real Madrid párharc okozta a legnagyobb durranást, hiszen a két gigász összesorsolásával eldőlt, hogy a májusi döntősök közül csak egy gárda lesz ott a kontinens legjobb nyolc klubja között, bármennyire is különösnek tűnik majd ez. Parázs ütközetekből ezenkívül sem lesz hiány, a másik sláger a PSG és a Bayern összecsapása lesz, amelyről csak a fináléismétlés terelte el a figyelmet, a maga jogán is hatalmas csatára lehet számítani. A párizsiak talán most bánhatják a leginkább, hogy a Benfica utolsó pillanatban történő előzésével lecsúsztak a csoportelső helyről… A portugálok ugyanakkor nagyon is örülhetnek ennek, hiszen a csoportmásodikok közül az egyértelműen leggyengébb ellenfelet, a Club Brugge-t kapták ellenfélnek.

Az Európa-ligában a Barcelona és a Manchester United BL-be illő küzdelme lesz a legizgalmasabb, míg a Konferencia Ligában a Partizan a moldovai Sheriff ellen küzd meg a nyolcaddöntő jogáért.

Nyolcaddöntős párosítások, BL (az első csapat kezdi otthon a párharcot): Leipzig–Manchester City, Club Brugge–Benfica, Liverpool–Real Madrid, Milan–Tottenham, Frankfurt–Napoli, Borussia (D)–Chelsea, Inter–Porto, PSG–Bayern. Európa-liga, 1/16 (az első csapat kezdi otthon a párharcot): Barcelona–Manchester United, Juventus–Nantes, Sporting–Midtjylland, Sahtar–Rennes, Ajax–Union, Leverkusen–Monaco, Sevilla–PSV, Salzburg–Roma. Konferencia Liga, 1/16 (az első csapat kezdi otthon a párharcot): Qarabağ–Gent, Trabzonspor–Basel, Lazio–Kolozsvár, Bodø/Glimt–Lech, Braga–Fiorentina, AEK Larnaca–Dnipro, Sheriff–Partizan, Ludogorec–Anderlecht.