2023. március 25., szombat

MNT-VÁLASZTÁS

Ótos András felvétele

Kihirdette a végeredményt a RIK

A Köztársasági Választási Bizottság (RIK) a november 13-án megtartott 19 közvetlen nemzeti tanácsi választás közül 18-nak a végeredményét hirdette ki csütörtökön este. A bosnyák nemzeti tanácsi...

Molnár Edvárd Felvétele

Teljes feldolgozottság

A Köztársasági Választási Bizottság csütörtök kora este több közvetlen nemzeti tanácsi választás vonatkozásában is megjelentette honlapján a 100 százalékos feldolgozottság melletti eredményt.

A magyar nemzeti tanácsi választás tekintetében a RIK 96,88 százalékos feldolgozottsággal tett közzé részeredményt (Illusztráció)

Holnap végeredményt hirdethetnek

Ideális esetben a Köztársasági Választási Bizottság (RIK) az urnazárást követő 96 órán belül hirdeti ki a nemzeti tanácsi választások végeredményét, illetve teszi ezt közzé a Hivatalos Közlönyben....

(Molnár Edvárd)

Történelmi siker Kúlán

A Szerbiában élő nemzetiségek legfőbb önigazgatási szervei 2010 óta a nemzeti tanácsok, amelyek kulturális autonómiát is biztosítanak.

Molnár Edvárd felvétele

Így szavaztak a kisebbségek

Vasárnap 19 nemzeti kisebbségi közösség közvetlenül választotta meg nemzeti tanácsának következő összetételét, négy pedig közvetetten, azaz elektorok által.

Fotó: Molnár Edvárd

„Soha ennyi szavazat”

„Megállapíthatjuk, hogy a Magyar Összefogás és a Vajdasági Magyar Szövetség soha nem látott, történelmi győzelmet aratott”