2024. március 28., csütörtök

„Kiváló munkák érkeztek”

A szabadkai VM4K kerthelyiségében tegnap átadták a TOP10 online kamasztábor díjait
Gergely Árpád felvételén a díjazottak

Gergely Árpád felvételén a díjazottak

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Magyarok, akik megváltoztatták a világot – TOP10 nyári online kamasztáborának díjkiosztójára – betartva a járványügyi előírásokat – tegnap került sor. A tábor alapkoncepciója az volt, hogy híres magyarokról és találmányaikról szóló, feladványokkal egybekötött videóbejegyzések segítségével a fiatalok inspirálódjanak és saját találmánnyal rukkoljanak elő. A találmányokat szakmai zsűri bírálta el, de online a közönség is szavazhatott.

Az első Gyurásevity Vivien lett, a második Kovács Áron, a harmadik Gyurásevity Adrián, a közönségdíjas pedig Arnold Réka.

A díjazottak értékes jutalmakat vehettek át, fejhallgatót, bluetooth hangszórót, külső merevlemezt vagy táblagépet, attól függően, hogy hanyadik helyen végeztek.

Az online tábor résztvevőit Csizmár Rita, a VM4K szakmai referense köszöntötte:

– A járványügyi helyzet miatt idei táborunkra módosult, összevont formában került sor. Előadóink révén hat napon keresztül tettük próbára a résztvevők kreativitását és ügyességét egyaránt. A díjak elbírálásában dr. Muhi Béla marketingszakember, egyetemi tanár, valamint Rózsa Zsombor építőmérnök, sakkmódszertan-oktató volt segítségünkre. Számos sikeres munka jött létre, a zsűrinek nem volt könnyű dolga – hallottuk Csizmár Ritától.

Muhi Béla a résztvevőknek levélben gratulált, amelyben a reményét fejezte ki, hogy az előadások felkeltették az érdeklődésüket a tudományok világa iránt, és sok új témakörbe nyertek betekintést.

A diákok által beküldött munkákat Rózsa Zsombor méltatta:

– A résztvevők nagyon jól követték az instrukciókat és a szabályokat, amelyek alapján egy játékot létre lehetett hozni. Kiváló munkák érkeztek. Bármelyik játékot ha meglátnám a boltok polcán, biztos megvenném. A pontozást Muhi Bélával közösen végeztük, hat szempont alapján döntöttük el, hogy kik a legjobbak. Figyelembe vettük, hogy a játékok mennyire lettek kidolgozva, milyen volt az ötlet, mi a neve, milyen szlogen társult hozzá, esetleg magába foglalt-e egy háttértörténetet, amitől még érdekesebbé vált – emelte ki Rózsa Zsombor.