2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Ronaldo a Real B csapatával Párizsban

A Paris Saint-Germain és a Real Madrid párizsi rangadója emelkedik ki a mai játéknap kínálatából a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában, még úgy is, hogy a spanyol csapat Cristiano Ronaldón kívül szinte minden húzóemberét nélkülözi majd.

Az A csoport két százszázalékos gárdájának meccsén a győztes karnyújtásnyira kerül a legjobb 16 közé jutástól. Mindkét csapat veretlen még ebben a szezonban, és vezeti hazája bajnokságát, ráadásul imponáló gólkülönbséggel. A párizsiak tíz forduló alatt 21 gólt lőttek, és mindössze 5-öt kaptak, míg a madridiak a Primera División eddig eltelt nyolc körében 18-szor voltak eredményesek, és csak 2-szer találtak be az ő kapujukba. A mérkőzés esélyese inkább a párizsi csapat, mivel a Realnál több kulcsjátékos is sérült: Dani Carvajal, Sergio Ramos, Danilo, James Rodríguez és Pepe már hosszabb ideje harcképtelen, míg az Európa-bajnoki selejtezők múlt heti zárását követően Luka Modrić és Karim Benzema is kidőlt, Gareth Bale pedig a hétvégi bajnoki fordulóban sérült meg.

A B jelű négyesben a Manchester United Moszkvában vendégeskedik: Louis van Gaal együttese szombaton az Everton otthonában magabiztos győzelmet aratott a bajnokságban, így jó előjelekkel készül, ugyanakkor a statisztika alapján nehéz dolga lesz, hiszen a Vörös Ördögök történetük eddigi hét mérkőzéséből csak egyszer tudtak nyerni orosz rivális ellen, igaz, a legyőzött éppen a CSZKA Moszkva volt, még a 2009/2010-es idény csoportkörében. Ebben a csoportban mindhárom klubnak három pontja van, a másik találkozón a Wolfsburg a PSV Eindhovent fogadja.

A C csoportban a hibátlan mérleggel listavezető Benfica a Galatasaray vendégeként lép pályára. Az egyetlen ponttal szerénykedő isztambuliak számára csak a győzelem lehet az elfogadható, ellenkező esetben minden bizonnyal le kell mondaniuk nyolcaddöntős álmaikról. A másik mérkőzésen az Atlético Madrid a BL-újonc Asztanát látja vendégül a Vicente Calderón Stadionban.

A D csoportban az elmúlt idényben döntős Juventus a Borussia Mönchengladbach ellen folytathatja remek nemzetközi sorozatát: a torinóiak hazai pályán 14 mérkőzés óta veretlenek az európai kupaporondon, ráadásul az első két fordulóban a Sevillát és a Manchester Cityt is magabiztos teljesítménnyel fektették két vállra. A Serie A-ban csak 14. olasz bajnokcsapat ugyanakkor nem bízhatja el magát, hiszen német riválisa a gyenge szezonkezdést s az ezzel „járó” edzőváltást követően magára talált, és sorozatban négy Bundesliga-mérkőzésen diadalmaskodott. Legutóbb 5:1-re nyert a Frankfurt otthonában, ilyen különbségű idegenbeli sikerre 2010 augusztusa óta nem volt példa a klub történetében. Ugyanakkor a BL-ben a Sevillától és a Manchester Citytől is kikapott, azaz pont nélkül várja a torinói összecsapást. A csoport másik mérkőzésén az egyaránt három ponttal álló Manchester City és a Sevilla találkozik egymással. A meccs esélyesének a Premier League éllovasa számít, ám a sérült Sergio Agüero hiányát megérezheti.

Bajnokok Ligája, 3. forduló, A csoport: Malmö–Sahtar Donyeck, PSG–Real Madrid (HRT2, M4, OBN, RTS1). Az állás: 1. Real Madrid 6 (6:0), 2. PSG 6 (5:0), 3. Malmö 0 (0:4), 4. Sahtar Donyeck 0 (0:7) pont. B csoport: CSZKA Moszkva–Manchester United (Arena Sport 4, Sport1), Wolfsburg–PSV (Arena Sport 5). Az állás: 1. PSV 3 (4:4), 2–3. CSZKA Moszkva, Manchester United 3 (3:3), 4. Wolfsburg 3 (2:2) pont. C csoport: Atlético Madrid–Asztana, Galatasaray–Benfica (Arena Sport 2 – körkapcsolás). Az állás: 1. Benfica 6, 2. Atlético Madrid 3, 3–4. Asztana, Galatasaray 1 (2:4) pont. D csoport: Juventus–Borussia (M) (Arena Sport 1, Sport2), Manchester City–Sevilla (AMC, Arena Sport 3). Az állás: 1. Juventus 6, 2. Sevilla 3 (3:2), 3. Manchester City 3 (3:3), 4. Borussia (M) 0 pont. Mindegyik mérkőzés 20.45-kor kezdődik.