2024. május 9., csütörtök
SZABADKA

Nem ment a kosárlabdázóknak

A múlt heti čačaki győzelmet követően ezúttal vereséget szenvedett a Spartacus férfi kosárlabdacsapata. A kék-fehérek a II. liga 7. fordulójában hazai pályán kaptak ki 83:77-re a nagybecskereki Proleter együttesétől. Az utolsó negyednek ötpontos előnnyel vághattak neki a hazaiak, ám ebben a játékrészben alaposan visszaestek, és a bánátiak megfordították a mérkőzést. A Spartacus legjobbja a 26 pontos Milisavljević volt, a vendégek közül Majkić 27 pontot ért el. A szabadkai együttes öt győzelemmel és két vereséggel a táblázat harmadik helyén áll.

A Spartacus kosárlabdázónőinek sem termett babér a hétvégi fordulóban. A lányokat a listavezető belgrádi Radivoj Korać győzte le 67:58-ra a sétaerdei sportcsarnokban. A Spartacus legeredményesebb játékosa a 14 pontos Adrijana Knežević volt, Vida Emese 12 pontot szerzett, a fővárosiak közül Maksimović és Kapor egyaránt 15 pontot ért el. A szabadkaiak három győzelemmel és négy vereséggel a kilencedikek a mezőnyben.

A Champions felnőtt futsalcsapata a vajdasági liga 7. fordulójában 3:2-es vereséget szenvedett Apatinban, ennek ellenére továbbra is az élmezőnyben foglal helyet. A következő fordulóban az éllovas Szenttamás látogat Szabadkára.

Újabb győzelmet aratott a Spartacus ifjúsági labdarúgócsapata a vajdasági ifjúsági ligában. Ezúttal Pecsincén arattak 3:1-s győzelmet a Donji Srem ellen. A szabadkaiak a Vojvodina mögött a másodikak a tabellán. Az őszi utolsó fordulóban a 7. helyen álló nagybecskereki Proleter 2006 csapata látogat a városi stadionba.

A szerbiai serdülőliga 14. körében a Spartacus 4:1-re verte hazai pályán a belgrádi Rad együttesét. Az 5. helyezett Kék Galambokat az őszi idényzárón a kragujevaci Radnički 1923 csapatához szólítja a sorsolás.

A vajdasági serdülőligában továbbra is tartja első helyét a Spartacus, miután a hétvégén 6:1-s győzelmet arattak a Becse felett. A Bácska 1901 csapata nem volt ilyen sikeres, mivel 3:0 arányú vereséget szenvedett az újvidéki Vojvodina otthonában. A vajdasági pionírligában a Spartacus hazai pályán kapott ki 1:0-ra a Becsétől, a Bácska 1901 pedig 5:0 arányban maradt alul a Vojvodina ellen. A Spartacus serdülői az 1., pionírjai a 2. helyen állnak, a Bácska serdülői és pionírjai egyaránt a 14. helyen várják az utolsó őszi fordulót, a Bácska csapatai a nagybecskereki Banatot fogadják majd, a Spartacus pedig a Proleter 2006 együtteséhez látogat.

Novak Savić, a Spartacus úszója két országos csúcsot döntött meg a fiatalabb pionírok mezőnyében az Újvidéken megtartott Voša 2013 elnevezésű nemzetközi versenyen. A bosznia-hecegovinai, bolgár, magyar, macedón, montenegrói és szlovéniai úszók között a Spartacus úszói hét érmet nyertek. Aranyérmes Novak Savić (fiatalabb pionírok, 100 pillangó és 200 gyors) és Barna Andrej (serdülők, 100 gyors), ezüstöt Borislav Fermanović (fiatalabb pionírok, 200 mell), Horváth Laura (serdülők, 100 hát) és Barna (serdülők, 200 vegyes) szerzett, a dobogó harmadik fokára pedig Milica Šoštarec (serdülők, 100 gyors) állhatott fel. A szabadkai úszók a hétvégén a hódmezővásárhelyi nemzetközi mítingen vesznek részt.