2024. május 10., péntek

Vasárnaptól mérséklődik a meleg

De még akkor is 30 fok körüli hőmérséklet várható

Vasárnaptól némileg mérséklődik a hőség, de még akkor is 30 fok körüli maximumok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

E szerint pénteken derült idő várható, általában kevés gomolyfelhővel, de helyenként kialakulhatnak záporok, zivatarok, amelyeket átmeneti szélerősödés, jégeső és rövid idő alatt lehulló, nagy mennyiségű csapadék kísérheti. A legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 23, a legmagasabb 33 és 37 Celsius-fok között várható.   

A sok napsütés mellett szombaton is lehet helyenként zápor, zivatar. A Kisalföldön az északnyugati szél időnként megélénkülhet, másutt mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű, nappal 31-36 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap már többször erősen felhős lesz az ég, de néhány órára kisüthet a nap. Ekkor már többfelé várható zápor, zivatar, utóbbiak környezetében viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul, a nappali maximumok várhatóan 28 és 33 fok között lesznek.