2024. május 8., szerda

Gazdaság

A rendszeres megtakarítók átlagosan 80 ezer forintot spórolnak havonta

A megtakarítással rendelkező magyar lakosság 48 százaléka alkalmanként tesz félre, a rendszeresen megtakarítók pedig általában havonta, mintegy 80 ezer forinttal tudják növelni megtakarításukat – közölte az MBH Bank reprezentatív kutatása alapján. Az MBH Bank 2022 után az idén újra reprezentatív kutatást végzett a magyar lakosság körében, amely arra kereste a választ, hogy milyen formában tartják a megtakarításaikat, félretett pénzüket az emberek, és mi az, ami fontos számukra egy-egy pénzügyi befektetés, megtakarítási termék esetén.

Rendezett határt!

Hétszázhúsz millió dinárral támogatja az idén a mezőgazdasági területek rendezését a Tartományi Mezőgazdasági Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság – áll a titkárság kiírásában. Ugyanitt kiemelik: a vissza nem térítendő támogatás célja, hogy „növeljék a vajdasági termőföldek rendezettségét és hozzáférhetőségét, hozzájárulva ezzel a tartomány mezőgazdasági területeinek racionális kihasználáshoz”.
Dávid Csilla felvétele

Szombaton húzás!

Május első vasárnapjáig több mint 35,3 millió számlát küldtek be a lakosok a Vedd el a számlát és nyerj! nyereményjátékra – adta hírül az adóhivatal. A közleményben kiemelik: az idén is nagy az érd...
Görögország az idén több mint 1 millió szerbiai turista érkezésére számít (Fotó: Dávid Csilla)

Egyre drágább a nyarálás

A világunkat sújtó válságok miatt a szerbiai polgárok arra számíthatnak, hogy az idén a nyaralásuk is többe kerül. Ennek ellenére az utazás iránti érdeklődés nagyobb, mint valaha. 
Pixabay

Mennyire kell szegénynek lenni az engedményhez?

Ettől a hónaptól az a négytagú család tartozhat az energetikailag veszélyeztett fogyasztói csoportba, amelynek havi bevétele nem több 65.262 dinárnál – jelent meg a Hivatalos Közlönyben.
Beta/AP

Vesić: Szerbia kilenc vonatot vásárol Kínától

Goran Vesić közlekedésügyi miniszter a kínai Changchun Railway Vehicles Co, Ltd vállalatával együttműködési egyezményt írt alá kilenc elektromotoros vonat beszerzéséről, amelyeket 2026 végéig fogna...