2024. május 8., szerda

Gazdaság

Görögország az idén több mint 1 millió szerbiai turista érkezésére számít (Fotó: Dávid Csilla)

Egyre drágább a nyarálás

A világunkat sújtó válságok miatt a szerbiai polgárok arra számíthatnak, hogy az idén a nyaralásuk is többe kerül. Ennek ellenére az utazás iránti érdeklődés nagyobb, mint valaha. 
Pixabay

Mennyire kell szegénynek lenni az engedményhez?

Ettől a hónaptól az a négytagú család tartozhat az energetikailag veszélyeztett fogyasztói csoportba, amelynek havi bevétele nem több 65.262 dinárnál – jelent meg a Hivatalos Közlönyben.
Beta/AP

Vesić: Szerbia kilenc vonatot vásárol Kínától

Goran Vesić közlekedésügyi miniszter a kínai Changchun Railway Vehicles Co, Ltd vállalatával együttműködési egyezményt írt alá kilenc elektromotoros vonat beszerzéséről, amelyeket 2026 végéig fogna...

Elvennék a csábító százmilliókat

Sorra érkeznek a figyelmeztetések Moszkvából azok után, hogy felmerült: az Egyesült Államok és az EU ráteheti a kezét a területükön befagyasztott orosz állami vagyonra. Azokra az összegekre, amelyeket az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt Moszkva ellen bevezetett szankciókkal összhangban zároltak.

Csomagosztás május 20-ától

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap (PIO) közölte: Május 29-én lezárult a szolidaritási segélycsomagokra való jelentkezés időszaka, 30-án a nyugdíjas-egyesületek hirdetőtábláin és a PIO kirendeltségeiben kitűzték a rangsort. Az igénylők a jelentkezési határidő lejártától számított 8 napon belül panasszal élhetnek, melyről a Szerbiai Nyugdíjas Szövetség és Függetlenség Nyugdíjas-egyesület tagjaiból álló bizottságok döntenek.