2024. április 26., péntek

Pénz, élelmiszer, tüzelő, munkahely

Az adai háromgyermekes Maluckov Elvira nagyon hálás mindenkinek a segítségért és az adományokért

Sokan segítettek kisebb-nagyobb pénzadománnyal, élelemmel, tisztálkodási szerekkel, tüzelővel és egyéb felajánlásokkal az adai rákbeteg Maluckov Elvirának és három gyermekének, akik közül a legidősebbnek állást adott a helyi Termometal fémipari cég.

Maluckov Elvira a két fiatalabb gyermekével

Maluckov Elvira a két fiatalabb gyermekével

Az egyedülálló asszony ugyanis lapunkon, a Magyar Szón keresztül kért segítséget a jóakaratú emberektől, hogy pénzadományokkal támogassák őt és a gyerekeit, hogy kifizethesse a 61 ezer dináros villanyáram-tartozást, és megvásárolhassa a nélkülözhetetlen dolgokat a családjának, valamint fedezni tudja a gyógykezeltetése költségeit, amíg meg nem kapja a neki járó juttatást az államtól. A takarítónőként dolgozó asszonynál szeptemberben diagnosztizálták a mellrákot, ezután a betegség és a kezelések miatt nem tudott dolgozni és különmunkát vállalni. Emiatt nem tudta fizetni a számlákat, és a családja kilátástalan helyzetbe került, mivel az elmúlt hónapokban a villanyáram-tartozással együtt 100 ezer dináros adósság halmozódott fel. A felhívásra jelentkező jóakaratú emberek adományainak és segítségnyújtásának köszönhetően azonban sikerült az adósságot törleszteni. Így Maluckovéknál három hónap után ismét visszakapcsolták a villanyáramot az albérletben, nincs közüzemi számlatartozás, élelemmel és tisztálkodási szerekkel egy hónapra ellátták a családot, illetve az asszonynak jut az adományokból gyógyszerekre és a gyógykezeltetésére.

– Nagyon nagy örömünkre gyönyörű karácsonyunk lesz, és kezdünk, legalábbis én, egy kicsit megnyugodni. A legnagyobb gondunk az áramtartozás volt, és a sok kifizetetlen számla, amelyeket kitisztázhattunk. A villanyáram-adósság kisebb részét összeadták az emberek, a nagyobb részét Micsiz József, az adai Termometal fémipari cég tulajdonosa és igazgatója fizette ki, aki munkahelyet adott a vállalatban Nemanja fiamnak, amiért nagyon hálásak vagyunk neki, illetve a közbenjárásért Guba Évának. Élelmiszerrel és tisztálkodási szerekkel egy hónapra előre el vagyunk látva. Nagy segítséget jelentenek a pénzadományok, amelyekből a jövőben jut a gyógykezeltetésemre. Sajnos hétfőn megtudtam, hogy még négy kemoterápiát kiírtak. Muszáj, mert vannak még dolgok, amelyek nem jöttek helyre, hosszadalmas lesz a gyógykezelés, ki tudja, hogy még mi vár rám – mondta hálásan Maluckov Elvira, aki megköszönte a segítséget mindenkinek, a rokonainak, a barátainak, az ismerős és ismeretlen embereknek. Továbbá a katolikus egyháznak, Kiss Máriának és egyesületének, a Műszaki Iskolának és Gilice Hilda igazgatónak, a Cseh Károly-iskolának és Maksó Éva igazgatónőnek, hogy támogatták a családját, illetve a kislánya tanító nénijének, aki az elmúlt években már többször önzetlenül segített rajtuk. Nagyon hálás a községi szociális központnak, amely biztosított nekik tüzelőt, illetve a Bartók Béla Zeneiskolának, amely még az ősszel mentesítette a tagdíjfizetés alól a lányát, aki ezentúl tagdíj nélkül részt vehet a New Ada Dance Táncklubban a próbákon és a versenyeken.

– Az új évbe úgy indulunk, ami még nem történt meg, hogy nincsenek kifizetetlen számláink, jut a gyógyszereimre és az utazásokra is, másfél hónapig el leszünk látva mindennel. Mindenkinek ezen a világon nagyon békés és boldog karácsonyt kívánok! Nagyon hálás vagyok az embereknek, hogy segítettek, és mi is békés és boldog karácsonyt ünnepelhetünk – közölte búcsúzóul Maluckov Elvira.