2024. április 26., péntek
EUROVÍZIÓS DALFESZTIVÁL

Pápai Joci bízik a jó szereplésben

Bízik a jó szereplésben Pápai Joci, aki május 11-én, a második elődöntőben lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben, Origo című dalával. A magyar versenyző és a kiutazó stáb hétfőn Budapesten sajtótájékoztatót tartott.

Pápai Joci (Fotó: MTI)

Pápai Joci (Fotó: MTI)

„Annyi szeretetet kaptam az elmúlt hetekben és hónapokban, amit eddig talán még soha. Nagy feladat és teher számomra az ország képviselete, de bízom a jó szereplésben” – mondta Pápai Joci a belvárosi KIOSK Budapest étteremben tartott tájékoztatón.

Pápai Joci az MTI-nek nyilatkozva azt emelte ki, hogy igyekszik mindig csak a következő lépésre koncentrálni. „Minimális célom nyilván a döntőbe kerülés, a fináléban már a sors keze is beleszól az eseményekbe. A produkció vizuális részének végleges változatát csak Kijevben fogjuk mi is először látni, a szervezőktől visszaküldött demóanyag nagyon hasonlít arra, amit meg szerettünk volna valósítani” – mondta az énekes, aki május 1-jén utazik Kijevbe.

Hozzátette, hogy a látvány sokat változik ahhoz képest, amit a nézők A Dal 2017. februári döntőjében láthattak, de részleteket egyelőre nem szeretne erről elárulni. „A színpadi produkció nem sokat változik, hárman leszünk a színpadon, rajtam kívül Alexandra és Emese, a hegedűs és a táncos lány. Közreműködik egy vokalista is, aki erősíteni fogja a hangzást, de technikailag már nem tudtuk megoldani, hogy ő is színpadra lépjen.”

Pápai Joci megjegyezte, hogy Kijevre nézve biztató számára a két héttel ezelőtti amszterdami szereplés. A magyar énekes a dalfesztivál indulóinak többségével együtt mutatta be dalát 1500 fős közönség előtt, és az Origo nagy sikert aratott. „Mégis azt gondolom, felesleges belemenni a latolgatásokba, a versenyt a tévénézők és a nemzeti zsűrik tagjai együtt döntik el. Mindent bele fogok adni, és remélem, minél több ember szívéig el tudok jutni.”