2024. április 26., péntek

Több mint négyszáz rendőr lépett ma szolgálatba

Ünnepélyes keretek között szombaton 404 új rendőr lépett szolgálatba a Szerbia Palota előtt.

A szolgálatba lépett rendőrök közül 111 nő volt. Az avatón részt vett Aleksandar Vučić kormányfő, Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója, Zoran Đorđević védelmi, Aleksandar Vulin foglalkoztatásügyi, Nebojša Stefanović belügyminiszter, Maja Gojković köztársasági házelnök is részt vett. A kormányfő beszédében kiemelte, hogy nincs erős és stabil Szerbia biztonságos Szerbia nélkül. – Ha az ország polgárainak és a leendő befektetőinek nem tudunk biztonságot szavatolni, akkor nem lesz gazdasági fejlődés, nem lehetnek új befektetések és munkahelyek, nagyobb fizetések vagy nyugdíjak, sem jobb életszínvonal – mondta Vučić.
Vučić beszédében kiemelte, hogy büszke Szerbiára mert az elmúlt három évben bebizonyosodott, hogy nem csak a saját biztonságát és stabilitását, hanem régióét is szavatolni tudja. Hozzátette, hogy nem könnyű rendőrnek lenni, hiszen a bűnözőkön túl elsődleges célpontjaik, azoknak is, akik látszólag együttműködnek velük és állítólag harcolnak a bűnözés ellen.
– Ma több tíz szolgálatba lépő fiatalt, lányt és fiúval találkoztam és láttam, hogy ők a szerbiai rendőrség és egyben az állam övője is – hangsúlyozta a kormányfő.
Végezetül felszólította a tapasztaltabb rendőröket, hogy adják át tudásukat fiatalabb kollégáiknak, és tanítsák meg őket arra, hogy milyen a jó és becsületes rendőr.