2024. április 26., péntek

Lelátó épül Bácsfeketehegyen

Kishegyes községbe látogatott a tartományi sporttitkár – Növekedett a sportra szánt összeg a községi költségvetésben

Csütörtökön Marko Lazić, Kishegyes község polgármesterének meghívására a községbe látogatott Vladimir Batez, tartományi ifjúsági és sporttitkár. Batezt a polgármester mellett Kerekes Zoltán alpolgármester és Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke fogadták. A sporttitkár egy rövid megbeszélést követően megtekintette a bácsfeketehegyi Jadran Labdarúgóklub pályáját, ahol hamarosan lelátó épül, valamint a szeghegyi iskolát, ahol tartományi forrásból újították fel a tornatermet.

A tartományi titkár labdákkal is meglepte a Jadran Labdarúgóklubot (Lakatos János felvétele)

A tartományi titkár labdákkal is meglepte a Jadran Labdarúgóklubot (Lakatos János felvétele)

– Örömmel hallom, hogy Kishegyes községben is megalakult a községi sportszövetség, ami idáig nem létezett. Erre szükség volt, mivel a nemrég életbe lépett sporttörvény ezt előírja. A tartományi titkárságnak érdeke, hogy partnerre találjon az önkormányzatokban. Hogy valós betekintést nyerjünk abba, ami a terepen történik, ahhoz el kell látogatnunk a községekbe. Ezért vagyok most itt Kishegyesen – mondta el Batez, majd hozzáfűzte, hogy célja minél több településre eljutni. A titkár arról is szólt, hogy megpróbálják megvalósítani mindazt, amit stratégiai tervükben megfogalmaztak, vagyis: az iskolai sportok támogatása, a sportinfrastruktúra fejlesztése, segítségnyújtás az élsportolóknak, stb. Szándékunkban áll logisztikai segítséget nyújtani minden sporttevékenységhez – fogalmazott Vladimir Batez.

A tartomány támogatásával lelátó fog épülni a bácsfeketehegyi Jadran Labdarúgóklub pályáján, mondta el Marko Lazić.

– A tartománytól több mint 15 millió dinárt kapunk lelátó kiépítésére a Jadran pályáján. Emellett megemlíteném, hogy a községi költségvetésben az idei évre vonatkozóan megnöveltük a sportra szánt eszközöket. A mostani összeg 7,5 millió dinár, amiből 7 milliót a sporttörvény előírásai szerint fogunk kiosztani, a többi pénzt pedig sportrendezvényekre és jutalmakra fogjuk fordítani – fogalmazott a polgármester.