2024. április 26., péntek

A belügyminiszter pontot tenne a Jeremić-ügy végére

Nebojša Stefanović: Egyesek bűnözőnek, tolvajnak nevezhetnek másokat, ha viszont az SZHP hibázik, akkor média-üldöztetésnek teszik ki

Nebojša Stefanović belügyminiszter szerint miután Aleksandar Vučić, kormányfő, elnökjelölt elítélte Milenko Jovanov, a Szerb Haladó Párt vezető tisztségviselőjének vádjait, hogy Vuk Jeremić felesége, Nataša Jeremić, áll a szerbiai drogmaffia élén, végre pontot kellene tenni az ügy végére és nem továbbra is feszegetni azt.

Nebojša Stefanović: Szerbia kész arra, hogy a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemben a régió támasztéka legyen (Beta)

A Stefanović kabinetjében kérdező újságírók arra is kíváncsiak voltak, hogy a hatóságok beidézik-e tanúként, vagy polgárként Jovanovot és kikérdezik-e Nataša Jeremić állítólagos törvénytelen tevékenységéről. Stefanović kitérő választ adott, megismételvén, hogy Vučić egyértelműen kifejtette véleményét az ügyről, így nincsen miről beszélni. Vajon miért nem kérdezte meg eddig senki, hogy mikor idézi be a rendőrség bizonyítékgyűjtés céljával Saša Janković, vagy Vuk Jeremić elnökjelölteket, akik kampányaikban folyamatosan vádolják Aleksandar Vučićot és családját. Egyesek bűnözőnek, tolvajnak nevezhetnek másokat, ha viszont az SZHP hibázik, akkor média-üldöztetésnek teszik ki, jegyezte meg Stefanović.