2024. április 26., péntek
BIRKÓZÁS – ÚJVIDÉKI FELNŐTT-EB

Megalakult a szervezőbizottság

Mint ismeretes, május 2. és 7. között Újvidék lesz a házigazdája az idei felnőttbirkózó-Európa-bajnokságnak, s tegnap a székvárosban meg is alakult az esemény szervezőbizottsága, amelynek elnöke Igor Mirović tartományi kormányfő lett. Az alakuló ülésen mindjárt meg is hozták a munkatervet, és meghatározták, kinek mi lesz a feladata a Szerbiai Birkózószövetségből, illetve a köztársasági és tartományi szervekből.

Felelősségteljes feladat előtt állunk, hiszen Szerbiában ez a legnagyobb 2017-es sportesemény, továbbá azért, mert térségünkben rendkívül nagy hagyományai vannak ennek a sportágnak, s a kiváló elődök útját járja manapság Davor Štefanek, aki a riói olimpián szerzett aranyérmet. Azt szeretnénk, hogy a jó rendezéssel a lehető legjobb módon képviseljük hazánkat, a tartományt és a városunkat, és ezzel igazolnánk a Nemzetközi Birkózószövetség bizalmát – nyilatkozta Mirović.

A szervezőbizottság alelnökévé Miloš Vučelićet, Aca Kovačevićet és Vladimir Batezt választották meg, a tagok pedig Miodrag Koprivnica, Bálint Zoltán, Ljubiša Samardžić, Zoran Mijić, Ivica Dujmić, Zoran Ćendić és Ognjen Cvetičanin.