2024. április 26., péntek
ASZTALITENISZ

Szoros vereség Németországban

A hétvégén a Szerbiai Asztalitenisz-szövetség (STSS) kijelölte az új szövetségi kapitányokat: a nőknél továbbra is Nikolae Lupulescu ül majd a nemzeti együttes kispadján, a férfiaknál azonban váltás történt. Az Egyesült Államokban élő Ilie Lupulescu helyét Dragan Klajić veszi át, aki nemrég – még a szövetségi kapitányi kinevezése előtt – a nagybecskereki Banat edzője lett. Alighogy kinevezték, a jelenleg is aktívan asztaliteniszező edző már le is ülhetett a kispadra, mivel a válogatott Németországban állt asztalhoz az Európa-bajnokság selejtezőjében. A Nikola Strugarević, Dragan Subotić, Ivor Katić alkotta együttes egy izgalmas mérkőzésen 3:2-re veszített a németek ellen, akik nem a legerősebb felállásban szerepeltek a berlini mérkőzésen. A házigazda a Benedikt Duda (42. a világranglistán), Ricardo Walther (61.) és Qiu Dang (247.) felállásban állt asztalhoz, de alaposan meg kellett izzadnia a győzelemért, mivel Strugarević legyőzte Walthert, Subotić pedig Qiut.

A nők Csehországban veszítettek 3:1-re, de továbbra is őrzik második helyüket a csoportban. A szerbiai felnőttválogatottban most mutatkozott be Dragana Vignjević és Tijana Jokić, a csapat legjobbja pedig Fenyvesi Anna Zsófia volt, aki a két mérkőzése közül az egyiket megnyerte, s Renata Štrbíkovától is elcsent egy játszmát.  

Eb-selejtező, férfiak, B csoport: Németország–Szerbia 3:2 (Walther–Strugarević 0:3, Duda–Katić 3:0, Qiu–Subotić 0:3, Walther–Katić 3:0, Duda–Strugarević 3:0). A sorrend: 1. Németország 3 mérkőzés/3 győzelem, 2. Szerbia 2/1, 3. Svájc 3/1.

Nők, G csoport: Csehország–Szerbia 3:1 (Štrbíková–Jokić 3:1, Tomanovská–Fenyvesi 2:3, Adámková–Vignjević 3:0, Štrbíková–Fenyvesi 3:1). A sorrend: 1. Csehország 4/4, 2. Szerbia 3/1, 3. Litvánia 3/0.

J csoport: Magyarország–Svédország 3:1 (Póta–Ekholm 3:1, Madarász–Li Fen 2:3, Pergel–Bergström 3:2, Póta–Källberg 3:0). A sorrend: 1. Magyarország 4/4, 2. Svédország 3/1, 3. Belgium 3/0.