2024. április 26., péntek

Tízezer korcsolyázó

Száz új korcsolyával több bérelhető

Száz új korcsolyával több bérelhető

A város nagy részét jégpáncél borítja. Úton-útfélen attól rettegünk, nehogy elcsússzunk és megsérüljünk. A csúszkálásnak azonban van egy másik, szebb változata is. A téli sportok egyik legkedveltebbjei közé tartozik a korcsolyázás. A korcsolyázók Szabadkán is naponta elözönlik a jégpályát. Ők nyilván nem bosszankodnak a hideg és a jég miatt.

A Stadion Közvállalat igazgatójával, Tóth Róberttel a Korcsolyapályával kapcsolatban beszélgettünk.

– Ami a látogatottságot illeti nagyon elégedettek vagyunk, majdnem tízezer korcsolyázónk volt eddig az idényben. Ehhez a fantasztikus számhoz nagymértékben hozzájárult a téli tanítási szünet. Főként iskolások járnak korcsolyázni, kevesebb számban felnőttek, de egészen kicsi gyermekek 3–4 évesek is korcsolyát húztak. A kicsinyek délelőtt tíz és dél között merészkednek a jégre, este hattól nyolcig pedig a már rutinos korcsolyázók uralják a pályát, akik gyorsabban korcsolyáznak és tömegesebben is jönnek, emiatt a szülőket külön megkértük, hogy kis gyermekekkel akkor ne jöjjenek korcsolyázni.

A Korcsolyapálya munkanapokon délelőtt tíz és dél között, valamint este hattól nyolcig várja a korcsolyázókat. Hétvégén három időszakban vehetik igénybe a korcsolyázók a műjégpályát, délelőtt tíztől délig, délután háromtól ötig, valamint hattól nyolcig. Az idén mintegy száz korcsolyát vásároltunk, szinte minden méret bérelhető. A tanítás megkezdésével szerintem csak hétvégén számíthatunk több korcsolyázóra – mondta el Tóth Róbert.

Az esti időszakban a rutinosabb korcsolyázóké a pálya

Az esti időszakban a rutinosabb korcsolyázóké a pálya