2024. április 26., péntek
Nagybecskerek

Első Nagybecskereken, negyedik a családban

A tolontáludvari (Idvor) Dunja Žarkov, Ljiljana és Vladimir Žarkov negyedik gyereke lett az első idei újszülött a nagybecskereki Dr. Đorđe Joanović városi kórház szülészeti osztályán. Január elsején 8.40-kor született meg, és további három kisbabát vártak még az év első óráiban.

Akárcsak a korábbi esztendőkben, a kórház szülészeti osztályát az év első óráiban felkereste Čedomir Janjić polgármester, és megajándékozta az újszülötteket meg a kismamákat. A babacsomag mellett hagyományosan autóülést kapnak ajándékba az első bébik.

Az újévi ajándékokon kívül az esztendő folyamán minden első gyereknek 50 ezer dináros egyszeri segélyt nyújt a város, míg a második és a harmadik gyerek után egyaránt 35 ezer dináros juttatást folyósít az önkormányzat.

Sajnos a nagybecskereki kórház szülészeti osztályán is egyre kevesebb csecsemő születik. Annak ellenére ugyanis, hogy a kórház szülészeti osztályának évi kapacitása háromezer gyermek világra segítése, az utóbbi években feleannyi baba születik. 2014-ben például 1457 csecsemő született, 2015-ben ez a szám 1440, a mögöttünk álló évben pedig csak 1416 szülés volt a városi kórházban.

A nagybecskereki rendőrség közleménye szerint a szilveszterezés Közép-Bánátban békésen zajlott, sem közrend elleni vétség, sem bűncselekmény nem történt. Közlekedési szerencsétlenség sem volt. 

Nagybecskerek főterén a szabadtéri szilveszterezés színfoltja a mostanában divatossá vált nyilvános leánykérés volt.