2024. április 26., péntek

Saját épületet kapott a zombori ügyészség

A zombori Alapfokú és Felső Ügyészség azok közé a ritka ügyészségek közé tartozik, melyeknek saját épületük van, nem kell egy épületen osztozniuk a bíróságokkal – állapította meg Nela Kuburović igazságügy-miniszter, miután megtekintette az ügyészségek számára teljesen felújított objektumot.

Az 1600 négyzetméteres területet nem egész 10 hónap alatt hozták rendbe, a felújítás mintegy 92 millió dinárba került.
– Elégedetten nyugtázhatom, hogy Zomborban immár kitűnő körülmények között dolgozhatnak az ügyészek és helyetteseik. Ebben az évben nagy figyelmet fordítottunk az infrastrukturális kapacitások fejlesztésére – hangsúlyozta a miniszter.
Hozzáfűzte, reméli, hogy ez is hozzájárul a hatékonyabb ügyészségi tevékenységhez. Jelezte, hogy az illetékes minisztérium jövőre is folytatja a hasonló beruházásokat.
Zoran Divjak, a zombori Felső Ügyészség ügyésze köszönetet mondott a köztársasági kormánynak és a minisztériumnak, mivel lehetővé tették, hogy az ügyészségeknek saját épületük legyen, azaz hogy pénzt fordítottak az egykori általános iskola tatarozására.
Az ügyészségek új épületét megtekintette Dušanka Golubović, Zombor polgármestere, valamint Zorica Stojšić, a köztársasági ügyész első helyettese is.