2024. április 26., péntek

Megkezdődött a járdák felújítása Törökbecsén

Az új hatalom az idén többet szeretne áldozni az infrastruktúra fejlesztésére, mint amennyi a költségvetési tervekben szerepel

Megszépül Törökbecse forgalmas főutcája, a Tito marsall utca, amelynek 40 éves aszfaltjárdája behaton térkőburkolatot kap. A felújítási munkálatok a Jugoszláv Néphadsereg és a Népfront utcák közötti szakaszt ölelik fel mintegy 400 négyzetméteren. A felújításra a Direkcija Közvállalat területrendezési éves tervének a keretében kerül sor.

– A gyalogos felületek és járdák, valamint a parkolók építése és felújítása szakaszosan fog történni. Behaton térköveket használunk, amelyek strapabíróknak és praktikusaknak bizonyultak, mert ha valahol csőtörésre kerül sor, könnyen elmozdíthatóak és visszahelyezhetőek. Ha a központban befejezzük ezeket a munkálatokat, az egységes burkolatnak köszönhetően ez a városrész harmonikusabb látványt fog nyújtani – mondta el Ivan Bošnjak igazgató.

Saša Maksimović, Törökbecse új polgármestere szerint az elkövetkező négy évben Törökbecse községben kiemelt figyelmet szentelnek az infrastruktúra fejlesztésére, ehhez a költségvetés módosításával csökkenteni kell az összes egyéb kiadást.

– Ez rosszul fog érinteni sok költségvetési felhasználót, de minden pénzt az infrastruktúrára szeretnénk fordítani. A legfontosabb a susányi csatornahálózat fejlesztése lesz, de a központ és az ipari övezet rendezése is a terveink között szerepel, nemcsak a városban, hanem a környező településeken is. Nemrég egy tízperces esőzés majdnem elöntött bennünket, ezért sürgősen meg kell csinálni a susányi vízelvezetőt a Dositej, a Miloje Čiplić és a Munkás utcában – jelentette ki Saša Maksimović.

A mostani járdafelújítást a nagybecskereki Eko gradnja vállalat végzi. A rekonstrukciós munkálatokra az idén csaknem ötmillió dinárt költenek Törökbecsén. A folyamatban lévő térkőelhelyezés mellett hasonló járdafelújítás várható az Ivo Lola Ribar utcában a Tito marsall és a Petar Drapšin utcák között, a Petar Drapšin utcában, és a Tito marsall utcai parkoló is megújul majd.