2024. április 29., hétfő
EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

Olasz meló

Az Európa- és a Konferencia Ligában is a negyeddöntőket játsszák ma este. A második számú kupasorozatban olasz házirangadóra kerül sor. A Milan a Romát fogadja, és mivel a vörös-feketék jobb formában vannak, és korábban a bajnokságban már kétszer is legyőzték a Farkasokat, ezúttal is ők számítanak esélyesebbnek. A Leverkusen–West Ham találkozón Xabi Alonso fiai hazai pályán kimondott favoritnak számítanak. A gyógyszergyáriakat csak egy győzelem választja el a német bajnoki címtől, s minden bizonnyal egy jó nemzetközi szerepléssel kívánják megadni az alaphangot a hétvégi várható ünnepléshez. Bár vasárnap nehéz találkozót vívott a Manchester Uniteddel, mindenképpen a Liverpool számít az Atalanta elleni párharc esélyesének. Szoros küzdelem és kevés gól várható a Benfica–Marseille találkozón. A portugál csapat hazai pályán jól szokott szerepelni a francia ellenfelei ellen, ugyanakkor a továbbjutás minden bizonnyal csak a visszavágón dől majd el.

A Konferencia Liga párharcai kevéssé megjósolhatók. Az Olimpiakosz–Fenerbahçe összecsapás kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a görögök tudnak rosszul és nagyon jól is játszani. Az előző körben már sokan leírták őket a Makkabi ellen, de a visszavágón aratott 6:1-es sikerük magasan felülmúlt minden várakozást. Abból a meccsből minden bizonnyal erőt meríthetnek, így az első találkozón könnyen előnyt szerezhetnek Fenerrel szemben. A Plzeň saját közönsége előtt egész idényben meggyőző játékot mutatott be, így egyáltalán nem lesz könnyű dolga a Fiorentinának. Ugyanakkor az olasz csapat nem dőlne a kardjába, ha ma este döntetlen születik, hiszen a továbbjutást abban az esetben hazai közönség előtt harcolhatná ki. Érdekes mérkőzésre számítunk az Aston Villa–Lille találkozón. Mindkét csapat versenyben van hazája bajnokságában a BL-indulást jelentő helyekért, így kérdés, hogy a kiírás negyeddöntője mennyire motiválja őket. Szórakoztató, gólgazdag találkozóra lehet számítani a Brugge–PAOK mérkőzésen. A Brugge hazai pályán a kupában eddig felvállalta a bátor támadójátékot, ugyanakkor a görög csapat a zágrábi Dinamo búcsúztatása során bebizonyította, ő is rendelkezik veszélyes támadókkal.

Európa-liga, negyeddöntők, első mérkőzések: Milan–Roma, Benfica–Marseille, Leverkusen–West Ham, Liverpool–Atalanta.
Konferencia Liga, negyeddöntők, első mérkőzések: Olimpiakosz–Fenerbahçe, Plzeň–Fiorentina, Aston Villa–Lille, Brugge–PAOK.