2024. április 29., hétfő

Nyomás a Liverpoolon

Könnyedén hozta a kötelezőt az Arsenal, amely szerda este a Luton legyőzésével a táblázat élére állt. A mesterhármast jegyző Phil Foden vezetésével a Manchester City magabiztos győzelmet aratott az élmezőnyhöz tartozó Aston Villa felett, és pontszámban beérte a Liverpoolt. Szoboszlai Dominikék számára a tegnap lapzárta után véget ér mérkőzésükön kötelező volt a győzelem, hogy visszaszerezzék elsőségüket. Leverkusenben komolyan gondolják, hogy a bajnoki cím mellett idén a német kupát is elhódítják, Xabi Alnso fiai igazi erődemonstrációt tartva az elődöntőben nagyarányú vereséget mértek a Düsseldorfra. A francia kupában döntőbe jutott a PSG is, miután Kylian Mbappé pattogós lövésével legyőzte a Rennes-t. A magyar kupában a miskolci játékosok fogadkozása ellenére a Fradi nagyobb megerőltetés nélkül jutott be az elődöntőbe. Zachariassen volt az este főszereplője, az ő góljával jutott vezetéshez a zöld-fehér csapat az első félidő végén, közvetlenül a szünet után pedig lövése Lundról megpattanva kötött ki az ellenfél kapujában. A miskolciaknak pedig maradt a tanulság, hogy a második félidőt nem lehet szundikálva kezdeni, főleg, ha másik csapat nagyobb játékerőt képvisel. Izgalmasabb volt a Vasas–Paks negyeddöntő, ahol a vendégek csak az utolsó percekben mentették hosszabbításra a találkozót. A ráadásban már kifejezésre jutott a tolnaiak nagyobb tudása, és végül három gólt szerezve megnyerték a mérkőzést.

Eredmények, angol bajnokság, a 31. fordulóból: Arsenal–Luton 2:0, Brentford–Brighton 0:0, Manchester City–Aston Villa 4:1. Az élmezőny: Arsenal 68, Liverpool (–1) és Manchester City 67, Aston Villa 59, Tottenham 57 pont stb. Francia kupa, elődöntő: PSG–Rennes 1:0. Magyar kupa, negyeddöntő: Vasas–Paks 2:2 – hosszabbítás után: 2:5 (Holender 59., Tóth M. 85., illetve Tóth B. 44., Papp 90., Böde 93., Hahn 114., Windecker 119.), Diósgyőr–Ferencváros 0:2 (Zachariassen 37., Lund (öngól 46.). Német kupa, elődöntő: Leverkusen–Düsseldorf 4:0. Olasz kupa, elődöntő, 1. mérkőzés: Fiorentina–Atalanta 1:0. Szuperliga, a 28. fordulóból: Voždovac–Partizan 2:3, Spartacus–Radnički (N) 1:2, Mladost–Radnički 1923 2:0, Crvena zvezda–IMT 2:0. Az élmezőny: Crvena zvezda 71, Partizan 67, TSC 59 pont. I. liga, 28. forduló: Inđija–Jedinstvo 0:1, Metalac–Radnički (NB) 2:0, Sloboda–Dubočica 1:0, Mačva–Novi Sad 2:1, Vršac–Grafičar 2:3, Mladost–OFK Beograd 3:1, Smederevo–Tekstilac 0:0, Radnički (M)–Kolubara 2:0. Az élmezőny: OFK Beograd 58, Tekstilac 48, Jedinstvo 46 pont stb.

Nyitókép: A Vasas Holender Filip (középen) 59. percben szerzett találatával egyenlített először, végül mégis kikapott a Pakstól (