2024. április 27., szombat
OLIMPIAI SELEJTEZŐ

Két lépésre Párizstól

A magyar férfikézilabda-válogatott győzelemmel kezdett az olimpiai selejtező tatabányai csoportjában, Chema Rodríguez együttese kilenc góllal verte Tunéziát. Lékai Máté irányítása mellett a fiúk remekül használták ki a rivális nyitott védekezését, a szélsők rendre eredményesnek bizonyultak, a válogatott tíz perc elteltével három találattal ellépett. A folytatásban az afrikaiak átmenetileg felzárkóztak, elöl és hátul egyaránt rendezték soraikat, jóval kevesebbet hibáztak. Az első félidő hajrájában a magyar cserék remekül szálltak be a meccsbe, emellett Mikler Roland klasszis teljesítményt nyújtott, így a házigazda egy 6:0-s sorozattal elhúzott, a szünetig pedig 17:10-es előnyt szerzett. A második félidő eleje Tunézia jegyében telt, ám a vendéglátó hamar eszmélt, és állandósította a hétgólos különbséget. A találkozó még a végjáték előtt eldőlt, az 52. percben a magyarok már tízzel vezettek, a szövetségi kapitány bátran cserélhetett, így mindenki játéklehetőséget kapott. A házigazda szombat este Norvégia ellen folytatja szereplését, vasárnap pedig Portugáliával játszik (valószínűleg) ki-ki meccset. A nyári párizsi olimpiára a csoport első két helyezettje jut ki.

Eredmények, 1. forduló, Tatabánya: Norvégia–Portugália 32:29, Magyarország–Tunézia 33:24. Hannover: Németország–Algéria 41:29, Horvátország–Ausztria 35:29. Granollers: Spanyolország–Bahrein 39:27, Szlovénia–Brazília 27:26.

SZIKORA FRANCIAORSZÁGBA IGAZOLT
Szikora Melinda magyar válogatott kapus nyáron távozik a német Bietigheim csapatától, és a francia élvonalbeli Chambray Touraine színeiben folytatja pályafutását. A 44-szeres válogatott szerződése két idényre szól majd. A 35 éves játékos korábban a Kiskunhalas, az Alba, a Ferencváros és a Siófok együttesét erősítette, Németországba 2021-ben igazolt. Jelenlegi együttesével 2022-ben és tavaly is bajnok, illetve kupagyőztes lett, sőt 2022-ben az Európa-ligát is megnyerték.