2024. április 27., szombat

Ravasz góllal Montenegró

A szerb női válogatott hazai pályán egy góllal kikapott Montenegrótól az Eb-selejtező csütörtöki fordulójában. Uroš Bregar együttese az első félidő során négygólos hátrányba került (12:16), a szünet után viszont alaposan feljavult a szerbek játéka. A védelem összeállt, türelmesen támadtak a játékosok, Janjušević, Radosavljević és Stamenić találatainak köszönhetően a 46. percben a mérkőzés során először egyenlített a vendéglátó, majd a vezetést is átvette.

A hajrában felváltva estek a gólok, ám a montenegróiak az utolsó támadásukban szerezték meg a nagyon ravaszan kivitelezett győztes találatot. A két csapat vasárnap este Podgoricában újra megmérkőzik egymással.

3. forduló, 6. csoport: Bulgária–Törökország 24:30, Szerbia–Montenegró 30:31. Az állás: Montenegró 6, Szerbia és Törökország 3, Bulgária 0 pont.

ROJEVIĆ AZ ÚJ KAPITÁNY
Valamivel több, mint egy hónap után kijelölték a szerb férfiválogatott új szövetségi kapitányát, a szakági szövetség igazgatóbizottságának határozata alapján a jövőben Boris Rojević, a Vojvodina vezetőedzője tölti be a tisztséget. A 44 éves szakember az utánpótlás-válogatott korábbi vezetőjeként, a felnőttgárda szakmai stábjának tagjaként, valamint a székvárosiakkal elért hazai és nemzetközi sikerekkel is bizonyította, hogy ő a megfelelő jelölt a feladatra, kinevezése hosszú tavú megoldást jelenthet. Hamarosan sor kerül a válogatott első összetartására, így a kapitány néhány napon belül megkezdheti a munkát a fiúkkal, a csapat a lengyelekkel játszik barátságos mérkőzéseket. Rojević Toni Geronát váltja a kispadon, a szövetség a januári sikertelen Európa-bajnokságot követően közös megegyezéssel bontott szerződést a spanyol trénerrel.

A Veszprém az egy góllal elveszített első félidőt (18:17) követően hattal verte a Montpellier-t a férfi BL utolsó előtti fordulójában, ám magyar szempontból fontosabb, hogy a Kolstad vereséget szenvedett a Kielce otthonában, ami egyben azt is jelenti, hogy a Szeged biztos továbbjutóként várja a jövő heti zárást.

13. forduló, A csoport: Zagreb–PSG 28:26, Kielce–Kolstad 31:23. Az állás: Kiel 20, Aalborg 18, PSG és Kielce 15, Zagreb 14, Szeged 13, Kolstad 9, Pelister 0 pont. B csoport: Montpellier–Veszprém 31:37, Magdeburg–Barcelona 29:28. Az állás: Barcelona és Magdeburg 22, Veszprém 20, Montpellier 12, GOG 11, Wisła 9, Porto 8, Celje 0 pont.

 

Nyitókép: Montenegró jobban bírta a végét, visszavágó vasárnap (Fotó: Szerbiai Kézilabda-szövetség)