2024. április 27., szombat
FÉRFI BL ÉS NŐI EUROKUPA

Elpuskázott szegedi lehetőség

A továbbjutást érő egy pont megszerzéséért lépett pályára a Szeged a férfi Bajnokok Ligája szerdai játéknapján, Kárpáti Krisztián együttese a hajráig jól is állt ebből a szempontból, ám a végjátékot alaposan elrontotta, így a Kiel a Tisza partján is ünnepelhetett. A kezdeti szegedi fölényt követően a németek az első játékrész derekán jutottak először többgólos vezetéshez, amit a szünetig meg is őriztek.

A folytatásban a hazaiak egyenlítettek, majd a hajrára állandósult is a hazai vezetés. Az utolsó percekben viszont újfent megtorpant a Szeged, támadójátéka statikussá, ötlettelenné vált, amit a Kiel könyörtelenül kihasznált, és 75 másodperccel a lefújást megelőzően fordított. A Tisza-partiaknak még az utolsó percben is lehetőségük volt döntetlenre menteni a találkozót, és pontot szerezni, ám több technikai hibát követtek el, így a Kiel egy találattal győzött. A Szeged az elpuskázott lehetőséggel a Kolstad kezébe helyezte sorsát: amennyiben a norvégok csütörtök este nyertek a Kielce ellen, akkor kedvezőbb helyzetből várják a jövő heti utolsó csoportkört.

Eredmények, 13. forduló, A csoport: Szeged–Kiel 27:28, Pelister–Aalborg 28:33. Az élcsoport: Kiel 20, Aalborg 18, PSG 15 pont stb. B csoport: GOG–Wisła 32:32, Porto–Celje 32:30. Az élcsoport: Barcelona 22, Magdeburg 20, Veszprém 18 pont stb.

SIKER SVÁJC ELLEN
A magyar női válogatott a második félidőben nyújtott játékának köszönhetően fölényes győzelmet aratott Svájc felett az Eurokupa 3. fordulójában. Az első játékrészben ugyan még döcögött Golovin Vlagyimir együttesének játéka, a térfélcserét követően viszont rendezte sorait a gárda – a védekezés összeállt, így a támadójáték is gördülékenyebbé és eredményesebbé vált –, s végül lesöpörte a riválist.

A két csapat szombaton újra megmérkőzik egymással. Az Eurokupában azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a decemberi, magyar–osztrák–svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában, azaz a társházigazdák és a már magát kvalifikáló Norvégia.

Eredmények, 3. forduló: Magyarország–Svájc 38:26, Norvégia–Ausztria 43:22. Az állás: Norvégia 6, Magyarország 4, Svájc 2, Ausztria 0 pont.

 

Nyitókép: A végjátékban bukta el a győzelmet a Szeged (Fotó: MTI)