2024. április 27., szombat

Szegedi diadal Adán

Az adai Halász József Női Kézilabdaklub szervezésében a hétvégén lebonyolították a már hagyományos Szőke István-emléktornát. Az U12-es leánycsapatok számára kiírt eseményen a hazaiakon kívül a horvátországi Brod, a radinaci Mladi Radnik, a Kanizsa, a Temerin és a KSZSE Szeged csapatai léptek pályára.

A lányok fiatal korukat meghazudtoló, érett és látványos játékkal rukkoltak elő, a közönség számos remek akciót, távoli bombákat, ügyes betöréseket és bravúros mentéseket láthatott. A torna a szegediek meggyőző fölényével zárult, egyedül a magyarországi alakulat tudott négy mérkőzést nyerni.

– Örülünk, hogy itt lehettünk és ilyen színvonalas tornán szerepelhettünk, a győzelem miatt különösen szép élményekkel térünk haza. Korábban nem játszottunk túl jól, a könnyebben verhető ellenfelekkel szemben sok hiba csúszott a játékunkba, szombaton el is veszítettünk egy mérkőzést. Az igazán fontos találkozóra viszont talpra álltak lányok, és az utolsó, a helyezés szempontjából döntő összecsapáson feltették az i-re a pontot. Nagyon élveztük a találkozókat, sokat tanultunk belőlük, ami nagyon pozitív és fontos a jövőre nézve – mondta a torna kapcsán Piri Márk, az aranyérmes KSZSE Szeged edzője.

A hazai alakulat a Mladi Radnik és a Brod mellett ugyancsak három győzelmet és két vereséget jegyzett, a végeredményről a körbeverést követően így a gólarány döntött, az adaiak egy hajszállal maradtak le a dobogóról.

 

Az emléktorna résztvevői (Fotó: Erős Kincses Krisztina felvétele)

Az emléktorna résztvevői (Fotó: Erős Kincses Krisztina felvétele)

– Fiatal koruk ellenére már nagyon komoly munkán vannak túl ezek a lányok. Sokszor csak apró különbségek döntöttek, nagyon kiegyenlített mezőnyt sikerült összehozni, ez mindenképp az ilyen fiatal játékosok fejlődését szolgálja. Adai szempontból külön öröm, hogy a lányok ilyen erős külföldi csapatokkal is eredményesen fel tudták venni a versenyt, és megtapasztalhatták, szűkebb nemzetközi viszonylatban hol is állnak a kortársaikhoz képest. Az U12-es csapatunk számára hamarosan kezdetét veszi a rájátszás, így ez a torna az ő felkészülésüket is szolgálta – nyilatkozta Urbán Mónika, a Halász József Női Kézilabdaklub elnöke.

Eredmények, 1. nap: Halász József–Temerin 13:4, Mladi Radnik–KSZSE Szeged 11:12, Temerin–Brod 5:13, Kanizsa–Mladi Radnik 11:15, Halász József–Brod 13:9, Kanizsa–KSZSE Szeged 12:18, Halász József–Mladi Radnik 12:8, KSZSE Szeged–Brod 10:13. 2. nap: Temerin–Kanizsa 6:17, Temerin–KSZSE Szeged 4:12, Mladi Radnik–Brod 16:13, Halász József–KSZSE Szeged 11:12, Kanizsa–Brod 12:16, Mladi Radnik–Temerin 13:4, Kanizsa–Halász József 19:10. A végeredmény: 1. KSZSE Szeged 8, 2. Mladi Radnik 6 (+11), 3. Brod 6 (+8), 4. Halász József 6 (+7), Kanizsa 4, Temerin 0 pont.

 

Nyitókép: A tornagyőztes KSZSE Szeged csapata (Fotó: Erős Kincses Krisztina felvétele)