2024. április 27., szombat
FÉRFI EB

Elmaradt a bravúr

A Palasics Kristófot vakbélműtét, Máthé Dominiket pedig térdsérülés miatt nélkülöző magyar válogatott három góllal kikapott a franciáktól a középdöntő utolsó találkozóján, így nem jutott be a legjobb négy közé a németországi Európa-bajnokságon.

Már a meccs előtt tudni lehetett, több feltételnek is teljesülnie kell a magyar továbbjutáshoz, a szerdai forduló nyitó összecsapásán az első rögtön össze is jött, Izland két góllal megverte az osztrákokat, így Lékaiék matematikai esélye még élt.

Ennek megfelelően „haraptak” a franciák ellen, jól kezdték a találkozót, több góllal elléptek, az olimpiai bajnok azonban nem sokáig játszott alárendelt szerepet, Karabatićék nyolc perc alatt 9:2-es sorozatot produkálva megnyugtató előnyt szereztek. A félidő hajrájára a magyar csapat összeszedte magát, és két gólra zárkózott, majd a térfélcserét követően egyenlített is. A folytatásban újfent rengeteg hiba csúszott Siposék játékába, amit a rivális könyörtelenül kihasznált.

A magyar vereséggel eldőlt, hogy a nap zárómérkőzését játszó németek végeznek a második helyen, így a házigazda nem törte magát, és kikapott a horvátoktól. A magyarok ma délután a szlovénokkal mérkőznek az 5. helyért. Győzelem esetén megjavítják eddigi legjobb Eb-eredményüket, az 1998-as hatodik helyezést.

Középdöntő, 4. (utolsó) forduló, I. csoport: Izland–Ausztria 26:24, Franciaország–Magyarország 35:32, Horvátország–Németország 30:24. A végeredmény: 1. Franciaország 10, 2. Németország 7, 3. Magyarország 4, 4. Ausztria 4, 5. Izland 4, 6. Horvátország 3. Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak.

 

Nyitókép: A magyarok elsődleges céljukat teljesítették, bőven az első tízben zártak (Fotó: Beta)