2024. május 9., csütörtök
FÉRFI EB

Szerbia az utolsó helyen zárta a csoportkört

A szerb válogatott 30:29-re kikapott Montenegrótól a Németországban zajló férfi Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, így a C jelű négyes utolsó helyén zárt és nem jutott tovább a középdöntőbe.

A szakírók a torna előtt jóval előkelőbb helyre várták Toni Gerona válogatottját, ám Nemanja Ilićék egyik meccsen sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A mai találkozót is rosszul kezdték, Montenegró végig diktálta az iramot, csak néha engedte át az irányítást a szerbekenek. Lazar Kukićék nem tudtak élni a lehetőségeikkel, pedig ezekből bőven akadt – a 34. percben a rivális elveszítette egyik legjobbját, Nebojša Simić kapus egy ütközést követően jutott a kiállítás sorsára, ám a szerbek ezt  sem tudták a muguk javára fordítani.

Az ellenfél néhány perc alatt rendezte sorait, ismét magához ragadta a vezetést. Szerbiának a hajrában is bőven akadt helyzete, a végjátékban kétszer is egyenlített, a montenegróiakat azonban ez sem törte meg, az utolsó másodpercben is betaláltak és egy góllal nyertek.

A C csoport utolsó találkozóját a már biztos továbbjutók, a 4 pontos Magyarország és a 3 pontos Izland vívja, a meccs 20.30-kor kezdődik.

 

Nyitókép: Miloš Vujović hét gólt lőtt a szerbeknek (Fotó: Beta)