2024. május 8., szerda
FÉRFI EB

Új nézőcsúcs Düsseldorfban

Két sima mérkőzéssel rajtolt a németországi férfi Európa-bajnokság, a favoritok esélyt sem adtak ellenfeleiknek. Az első találkozón a franciák 10 góllal verték Észak-Macedóniát, a másodikon pedig Németország múlta felül 13 találattal Svájcot. A franciáknál Hugo Descat, a németeknél Juri Knorr volt a legeredményesebb, előbbi 7, utóbbi 6 gólt szerzett.

A düsseldorfi labdarúgó-stadionban, a Merkur Spiel-Arenában felállított pályán a hazaiak találkozóján új sportági nézőcsúcs született, 53 568 ember láthatta a helyszínen az összecsapást. A telt ház mellett lejátszott mérkőzésre sokan be sem jutottak, tömegek várakoztak a stadion előtt, hátha az utolsó pillanatban mégis sikerül jegyet szerezniük. Az eddigi rekordot a 2014 szeptemberében a 44 189 szurkoló előtt rendezett Rhein-Neckar Löwen–Hamburg német bajnoki találkozó jelentette a frankfurti futballstadionban.

A müncheni C csoport küzdelmei ma este rajtolnak, Szerbia Izlanddal, Magyarország pedig Montenegróval találkozik.

Eredmények, 1. forduló, A csoport: Franciaország–Észak-Macedónia 39:29, Németország–Svájc 27:14.
A mai program, 1. forduló, B csoport: Ausztria–Románia (18.00), Spanyolország–Horvátország (20.30). C csoport: Izland–Szerbia (18.00), Magyarország–Montenegró (20.30).

 

Nyitókép: A németek kiszolgálták a Merkur Spiel-Arena közönségét (Fotó: Beta/AP)