2024. május 9., csütörtök

Meglepetés nélkül

Svédország és Dánia továbbjutásával kialakult az elődöntő mezőnye a női kézilabda-világbajnokságon, mind a három társrendező ott van a legjobb négy között. A szerda esti negyeddöntőben a svéd válogatott könnyed, hétgólos sikert aratott a németek felett. A skandinávok már a mérkőzés elején igazolták a papírformát, elléptek, a szünetben pedig 16:6-ra vezettek. A németek a folytatásban sem tudtak felülkerekedni, sőt felzárkózni sem, így a svédek magabiztos győzelemmel léptek tovább.

A Dánia–Montenegró összecsapás ennél izgalmasabban alakult, 7:7-ig felváltva vezettek a felek, a dánok az első játékrész hajrájában rákapcsoltak, és háromgólos előnnyel várhatták a folytatást. A szünetet követően a társházigazda fölénye még inkább kidomborodott, időnként már héttel is vezetett, úgy tűnt, idő előtt el is döntheti a meccset. A balkániak a félidő derekán eszméltek, komoly munkával két gólra zárkóztak, a bravúr azonban már nem fért bele. A mai elődöntőben Svédország Franciaországgal, Dánia pedig Norvégiával csap össze.

Eredmények, negyeddöntő: Svédország–Németország 27:20, Dánia–Montenegró 26:24.

A mai program, az 5–8. helyért: Németország–Csehország (11.30, M4 Sport), Montenegró–Hollandia (14.30, M4 Sport). Elődöntő: Dánia–Norvégia (17.30, M4 Sport, Arena Premium 1), Franciaország–Svédország (21.00, M4 Sport, Arena Sport 2).

 

Nyitókép: A montenegróiak derekasan küzdöttek, de a bravúr már nem fért bele (Fotó: MTI)