2024. április 30., kedd

Ex-Yu turnéra indul a Bijelo Dugme zenekar

Első albumuk megjelenésének 50. évfordulója alkalmából az idei nyár folyamán az egykori jugoszláv tagállamokban turnézik a legendás rockzenekar – tette közzé az N1 a belgrádi City Magazine hírére hivatkozva.
Azt egyelőre nem tudni, hogy a Bijelo Dugme milyen felállásban is lép színpadra, de az szinte biztos, hogy Željko Bebek nem fog a zenekarral fellépni, ugyanis eléggé rossz viszonyban van egykori zenésztársaival. Az N1 hírforrása szerint a zenekarban úgyszintén éneklő Alen Islamović és Mladen Vojičić Tifa viszont közre fog működni a koncerteken. Az N1 értesülései szerint a zenekar billentyűse a turnén Ognjan Radivojević popénekes lesz, aki egy ideig Goran Bregović Orkestar za svadbe i sahrane elnevezésű zenekarában is zenélt. A legendás zenekarnak egyébként egyelőre mindössze egy fellépését erősítették meg, amit június 28-án a kragujevaci Arsenal Fesztiválon rendeznek meg, de az elkövetkező hetekben bejelentik a többi fellépésük helyszínét és időpontját is.
A rockzenekart 1974-ben alapította meg Goran Bregović. Legismertebb dalainak szövegét Duško Trifunović, Vlado Dijak és Arsen Dedić szerezték. A zenekar utoljára 2016-ban turnézott, amikor is 45 városban léptek fel világszerte.

Nyitókép: forrás: YouTube