2024. április 27., szombat

Extra fordulóval tér vissza A Dal a Duna képernyőjére

Minden eddiginél több, összesen hatvan produkció kap lehetőséget a bemutatkozásra A Dal 2024. extra, előválogató adásában. Ezek közül választja ki a televíziós zsűri az élő show-műsor 40-es mezőnyét –közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

 A több száz beküldött dalból a szakmai előzsűri kiválasztotta Az Év Dala 2024 cím várományosait. Hatvan előadó, illetve zenekar mérettetheti meg produkcióját a magyar dalok versenyének extra, előválogató adásában – írták a közleményben.

„Évről évre egyre színvonalasabb pályaművek érkeznek a dalválasztóra. A többkörös előszűrés a garancia arra, hogy csak a legígéretesebb produkciók szerepeljenek a képernyőn. Rendkívül erős mezőny állt össze, nehéz döntés vár az ítészekre, hogy a 60-ból kiválasszák a 40 élő show-ba bejutó versenydalt” – idézi a közlemény Szeleczky Ádámot, A Dal 2024 kreatív producerét, aki kiemelte: „a fődíj is minden eddiginél értékesebb, hiszen egy világhírű stúdióban rögzített album mindig magában hordozza a nemzetközi karrier lehetőségét”.

 A Dal több mint egy évtizede támogatja a műfaji sokszínűséget, a hazai előadókat, meghatározó eseménye a magyar könnyűzenei életnek. Az új évadban már nyolc héten át versengenek a dalok. A válogatókban ismét 40 dal mutatkozik be. Az elődöntőben crossover hangszerelést kapnak a produkciók, majd a döntőben már szimfonikus verzióban hangoznak el az idén 80 éves Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében. A minőség zálogaként a fordulókban neves zenei szakemberek segítik az ismert és pályakezdő előadókat – emelték ki a közleményben.

A győztesnek egyedülálló lehetőséget biztosít a közmédia: az év dala előadója a legendás, nemzetközi Hansa Studios-ban készítheti el új lemezét a stúdió szakembereivel – beleértve a felvételi, keverési és masteringelési munkálatokat. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, az R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop – írták a közleményben.

Nyitókép: mediaklikk.hu