2024. április 27., szombat
SZOMBATON ZENTÁN

Hideg téli zene a Mojo Klubban

Az év végére igencsak erős repertoárral rukkolt elő a népszerű zentai szórakozóhely.

Az elmúlt hétvégén az improvizációs zene vajdasági élő legendái tartottak egy emlékezetes koncertet, december 16-án, szombaton pedig három népszerű underground zenekar rengeti meg majd a több mint harmincéves szórakozóintézmény falait. 

Elsőként a magyarországi Fetish Section zenekar lép fel. A 2016-ban alakult szegedi formáció számos koncertet adott belföldön, többek közt a VHK előtt is fellépett, illetve több alkalommal a Fekete Zaj fesztiválon is vendégszerepelt.

A nagykikindai Downstroy, fotó: downstroy.bandcamp.com

A nagykikindai Downstroy, fotó: downstroy.bandcamp.com

Őket követi az újvidéki dreDDup. A több mint negyedszázados múltra visszatekintő industrial rock zenekar ( jelenleg a 11. stúdiólemezét készíti). Az együttes eddig olyan világsztárok előzenekara volt mint a The Prodigy, Marilyn Manson, Laibach, vagy a Soulfly. A zenekar közismert a hangos, zajos és őrült fellépésekről.

Az éjszakát a nagykikindai Downstroy zárja. A Szerbia-szerte népszerű metál zenekar 2004-ben a Képes Ifjúság által Magyarkanizsán megrendezett Jump tehetségkutató fesztiválon tűnt fel és jövőre ünnepelheti fennállásának 20. évfordulóját. Ez idő alatt számos koncertet adtak itthon és külföldön, megjárták a Wacken Open Airt, számos kiadvánnyal és megannyi feledhetetlen dallal gazdagították a hazai zenetörténetet. A koncert este kilenckor kezdődik.

Nyitókép: Az újvidéki dreDDup, fotó: balkanrock.com