2024. április 27., szombat

Török kézbe került a Beko

A törökországi Birleşik tekstil megvásárolta a csődeljárás alatt levő, lazarevaci Beko készruhagyárat. Hamarosan megindítják a termelést, és a tervek szerint 1200 munkást foglalkoztatnak.

Siniša Mali, Belgrád polgármestere részletezte, hogy az idén 600, jövőre pedig még ennyi munkást vesznek fel, elsősorban nőket.

– Ez annak a bizonyítéka, hogy Szerbia és Belgrád vonzó a befektetők számára. Annak is bizonyítéka, hogy régi, tönkrement gyárakat modern termelő vállalatokká vagy bevásárló-központokká lehet változtatni. Munkát adunk az építőiparnak, egyúttal pedig új munkahelyeket is nyitunk – mondta Mali. A fővárosban ez a második gyár, amely hamarosan ismét termelni kezd, nemsokára ugyanis megkezdődik a munka az obrenovaci Mei Ta autóalkatrészeket gyártó üzemben is. Ott 1400-an helyezkedhetnek el.

Muradin Güneş, a Birleşik tekstil képviselője megelégedésének adott hangot a termelés várható megkezdése kapcsán, és köszönetet mondott Rasim Ljajić kereskedelmi miniszternek, Belgrád város és Lazarevac község vezetőinek, amiért lehetővé tették, hogy a török vállalat itt termelhessen.
– Remélhetőleg 600 munkással kezdjük meg a termelést. Önök biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb világmárkákat fogjuk itt gyártani – mondta Güneş.