2024. április 27., szombat

,,Hass, alkoss...”

A Föld napja Nyugat-Bácskában

Április 22- én a Föld napja alkalmából Nemesmiliticsen  és Bácsgyulafalván is szerveztek oktató jellegű programokat a gyerekek részére, a zombori Laza Kostić Kulturális Központ és a helyi iskola, óvoda munkatársainak együttműködésében.

csgyulafalvi Kiss Ferenc Általános Iskola alsósainak, fölsőseinek és a Vera Gucunja helyi Pinokió csoportjának bevonásával, Varga Mónika helyi szervező közreműködésével tartottak közös újrahasznosítási alkotómunkát, írtak ki pályázatot, Alkoss valamit szemétből címmel. A legkülönbözőbb anyagú és jellegű munkák készültek, az alsósok közreműködésével műsor zajlott a környezetvédelem témájában. A programon elhangzott Jankovich Szilárd, Zombor Város tanácsnoka közbenjárásának, a Zelenilo közvállalatnak köszönhetően új szemeteskukával és 40 facsemetével gazdagodik az általános iskola.

A nemesmiliticsi Testvériség-egység Általános Iskolában Szitás Mária, a Laza Kostić KK munkatársa tartott képzőművészeti és tájékoztató  foglalkozást, Földünk megőrzésének, környezetünk védelmének témájában. A részvevő alsó tagozatosok lelkesen rajzoltak, festettek, készítettek figyelem felkeltő kis alkotásokat.