2024. április 26., péntek

Szakaszosan épül a szennyvízhálózat Adicén

Eddig több mint 11 kilométer szennyvízhálózatot építettek ki ebben a városrészben, pénzhiány miatt azonban a munkálatokat több fázisra osztották.

Az építkezés első szakaszát befejezték, az Erdei (Šumska) és a Desanka Maksimović utcák között épült ki a szennyvízhálózat.

A Városi Vízművek közvállalat vezetősége szerint a munkálatok második fázisát májusban kezdik meg, és további 15 utca háztartását kapcsolják rá a szennyvízhálózatra a Belcsény és a Desanka Maksimović utcák közötti részen.

A harmadik fázis keretében kiépítik a szennyvízcsatornát a Duna menti és a Branko Ćopić utcák között, majd hozzáfognak az Ibar utcai kollektor megépítéséhez. Az adiceiek elmondták a Vajdasági Rádió és Televíziónak, hogy amíg a csatornahálózat nem épül ki, addig kénytelenek lesznek tisztítani az emésztőgödrüket.

– Nyáron különféle szagokat lehet érezni, de az emésztőgödrökből terjedő szennyvízé a legerősebb. Ha esik az eső, akkor az utcákon áll a víz, nagyon nagy gond ez számunkra. A Kragujevac, a Niš, vagy az Arató utcákban egyáltalán nincs megoldva a szennyvíz elvezetése, hiszen ezek új utcák a településen – mondta Mileva Miladinov adicei lakos.

– Sokan nem képesek kipumpálni az emésztőgödreik tartalmát, mert túl kicsik, ezért alternatív megoldásokat alkalmaznak, és emiatt bűzlik az egész település – magyarázta Nikola Rajšić.

– Számunkra nélkülözhetetlen a szennyvízhálózat, nagyon sok pénzt költünk a problémák elhárítására, de a fürdőszobánkban továbbra is tűrhetetlen a bűz – panaszkodik Milka Gvozden.

A Veternik és a Nova 43 utcák lakóinak a gondjai csak a szennyvízhálózat tervdokumentációinak a kidolgozása után oldódnak meg, legalábbis ezt állítják a városi területrendezései-és befektetési hivatalban.